Ga met onze e-camper op pad en verklein je ecologische voetafdruk!

Maak je ecologische voetafdruk zo klein mogelijk door nu volledig elektrisch op pad te gaan. Wees een van de eerste huurders met deze e-camper en ervaar het geruisloze en schone rijden van een e-camper en minimaliseer je impact op de prachtige omgeving. Hoe ziet zo'n elektrische camperreis er uit?

Eind vorig jaar werd de eerste testreis gemaakt met de e-camper van Camptoo door een huurder. Agnes had onze e-camper prijsvraag gewonnen en mocht met de elektrische camper op vakantie in een prachtig natuurgebied in de Alpen. Vooraf was het nog wel spannend, want hoe reis je met een e-camper? 

e-camper

“Wij hebben eigenlijk alleen maar kleine weggetjes gereden.”

Agnes vertelde ons vooral de ervaring van het rijden zelf : “Het rijdt wel echt fantastisch, lekker wendbaar en heel soepel. Je tuft makkelijk even ergens heen over de mooie b-wegen en wij hebben eigenlijk ook alleen maar kleine weggetjes gereden. Het schone rijden door zo’n schoon landschap, dat geeft wel echt een kick. Het slapen in een busje had ik nog nooit gedaan maar het heeft iets heel gezelligs. Ik had gedacht dat het wat krap zou zijn maar het viel me helemaal niet tegen.” Agnes kreeg ook veel aanspraak vanwege de elektrische camper en stond op een prachtige camping in Mauterndorf waar ze een geweldige ervaring hadden met een ritje met een kabelbaan. Lees het complete verhaal hier

e-camper

Agnes in de e-camper

Toffe plekken met de e-camper

De e-camper staat op een prachtige plek in het Tiroler landschap in de buurt van Innsbruck. Om je een idee te geven van de omgeving hebben we een aantal hoogtepunten op een rij gezet. Met de e-camper rij je gemakkelijk naar de pittoreske Altstadt van Innsbruck. Je hoeft niet bang te zijn dat je niet de bergen in kunt want de camper heeft een flinke trekkracht tegen de berg op. Kies voor een van de vele uitdagende wandelroutes die Tirol heeft te bieden en kom na een mooie wandeling weer terug bij je eigen huisje op wielen. De lange Adelaarsroute doorkruist heel Tirol van Oost naar West en heeft prachtige wandelroutes voor kortere of langere tochten. Een deel van de tocht loopt bij de voet van de hoogste berg van Oostenrijk, de Grossglockner.

Bijzondere attracties

Als je liever wat anders wilt zien dan bergen, dan kies je voor de Swarovski Kristallwelten in Wattens. Daar zijn de meest bijzondere creaties van kristal te zien, een unieke ervaring die je mee neemt in de wereld van kristal. De echte avonturiers sturen de e-camper richting de Highline 179 in Reutte, de langste voetbrug ter wereld met 406 meter lengte. Geniet van de schitterende berguitzichten en overwin je angsten!

e-camper

De Altstadt van Innsbruck met de bergen al heel dicht in de buurt

Het gemak van een geruisloze elektrische camper

De auto rijdt geruisloos en is makkelijk te besturen, hij rijdt net zo makkelijk als een personenauto! Ga dus lekker op zoek naar de perfecte plek voor een foto met de camper voor de berglandschappen en glij gemakkelijk door de glooiende heuvels met de raampjes open, je hoort de motor toch niet! Bij lage snelheden trek je snel op, maar op de snelweg kun je beter rustig aan doen, dat verlengt de levensduur van de batterij. Bij veel laadpalen kun je zelfs gratis opladen, dus je transport is dan gratis! Als je moet betalen kost het vaak niet meer dan 2-4 euro.

e-camper

De elektrische camper bij de Königssee

Hoe werkt het huren van een e-camper?

De e-camper staat in Stam, Tirol. Daar kun je hem afhalen. De camper heeft een reikwijdte van ongeveer 120 kilometer en er zijn verschillende punten waar je kunt opladen. Plan je route zodat je in ieder geval elke 120 kilometer een laadpaal hebt. Dat is vaak geen probleem maar moet je wel onthouden want de auto is 100% elektrisch aangedreven. Handige apps die je hierbij kunnen helpen zijn de apps van Smatrics en Plugsurfing, die laten je op de kaart precies zien welke laders waar zitten. Een snellader laad de accu van de auto tot 80% in een half uur. Enthousiast geworden? Klik hieronder op de button om de e-camper te bekijken.

Bekijk hier ook een roadtrip die met de e-camper is gemaakt in Oostenrijk en lees hier een verhaal van Julia en haar e-camperavontuur. En wist je dat de e-camper uit Tirol ook een elektronisch zusje heeft in Nederland, die ook gewoon te huur is?

Bekijk hier de e-camper

 

 1. Hanneke de Graaf says:

  Wat een goed nieuws dat er nu een e-camper is !!! Tegen de tijd dat het mogelijk is en er genoeg laadpunten zijn, zouden wij graag een reis met een e=camper naar Zweden maken.

  • Merijn Wierenga says:

   Hi Hanneke,

   Wat gaaf, Zweden! Ik denk dat dat een schitterend land is om met een elektrische camper te rijden. Lekker geruisloos door de mooie landschappen glijden. Zweden krijgt al wel steeds meer laadpunten, vooral rond Stockholm en in het zuiden dus dat zou zeker een mooie reis zijn!

   Avontuurlijke groet,

   Merijn

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>