Toeren door eigen land: provincie Overijssel

De provincie Overijssel staat garant voor veel mooie natuur, veel water en sfeervolle dorpen en (Hanze)steden. Sommige steden en dorpen hebben nog veel historische panden in de binnenstad staan.

Er zijn dan ook veel bijzondere buitenplaatsen in Overijssel te vinden. Zo heb je het Huis Singraven bij Denekamp, Kasteel Twickel in Delden en het 17e-eeuwse Huis te Breckelenkamp. De fietsroutes in deze streek zijn daardoor ook prachtig. Dorpen, kastelen, monumentale boerderijen en open natuurvlaktes worden daarbij goed afgewisseld en hier en daar is er een gelegenheid voor een heerlijk hapje en een drankje.

De kanalen van ‘Hollands Venetië’ – Kop van Overijssel 

De tour begint in de Kop van Overijssel. De streek staat bekend om haar mooie landschap met veel water, uitgestrekte rietlanden, vogelrijke moerassen, maar ook de prachtige hooggelegen stuwwallen bij Vollenhove en Steenwijk met de eeuwenoude houtwallen. We zetten de camper neer op Camperplaats Haamstede, de ideale plek om het Nederlands Venetië te bezoeken! We hebben het natuurlijk over het dorp Giethoorn. Een bezoek aan Giethoorn betekent natuurlijk varen in Giethoorn. Een dagje Giethoorn is immers niet compleet zonder een schitterende vaartocht door het dorp en het Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste en mooiste laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Naast varen zijn er ook schitterende wandel- en fietstochten te maken door het nationaal park.

De Sallandse heuvels

We zetten de tour door naar Salland en plaatsen de camper bij Camperplaats Vechtdal. De rivier de Vecht is de trots van het Vechtdal en baant zich al kronkelend een weg door het schitterende landschap en passeert pittoreske dorpjes, landgoederen, bossen en heide. In Salland zijn er geweldige fietsroutes langs de landgoederen en de IJssel. Ook kun je mountainbiken op een van de uitdagende MTB-routes of met een watersafari de Regge verkennen. Ook wanneer het wat minder weer is zijn er genoeg mogelijkheden. Ontsnappen uit een bunker tijdens de Tweede Wereldoorlog, je doet het in de escaperoom in Nijverdal. Of bijvoorbeeld een spannende speurtocht door het natuurmuseum op de Holterberg. Na het museumbezoek kun je een prachtige wandeling maken door het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug!

camper huren Overijssel

Paul Arps – CC BY 2.0 – Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug

TwentseHotspots

Na Salland verkend te hebben gaan we door naar Twente! We zetten de camper vlakbij de grens met Duitsland, op Camperpark Skop’nboer. Rijdende vanaf Camperplaats Vechtdal richting Camperpark Skop’nboer kom je langs hét kunststadje van Oost-Holland; Ootmarsum. Het Openluchtmuseum Ootmarsum neemt je mee naar het Twente van 100 jaar geleden. Een kleine 10 minuten rijden verder kom je aan bij de Cosmos Sterrenwacht. Cosmos is één van de grootste sterrenwachten van Nederland. Een bezoek is dan ook voor jong en oud een onvergetelijke ervaring! Eenmaal aangekomen bij de camperplaats kun je de volgende dag de grootste stad oet Twente bezoeken; Enschede. In Enschede is genoeg te beleven van shoppen tot de Grolsch Brouwerij Tour, van het prachtige Volkspark tot een bezoek aan het Rijksmuseum Twente.

camper huren Overijssel

Zelf Overijssel verkennen met de camper? Bekijk hier het aanbod in Overijssel! Klik op de button voor het hele aanbod.

camper huren Overijssel

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>