De top 5 mooiste wegen van Europa!

“Het gaat niet om de bestemming, maar de weg ernaartoe”, is een bekende quote onder reizigers. Daar zijn wij het helemaal mee eens, zeker bij onze top 5 meest spectaculaire routes door Europa! Bergpassen met een zigzag aan haarspeldbochten, routes waarbij je langs woeste kusten van eiland naar eiland gaat, of eindeloos lijkende landweggetjes die je leiden door groen heuvellandschap. Waar je ook rijdt, de volgende wegen bieden je gegarandeerd een rit om nooit te vergeten!

1. De Transfagarasan – Roemenië

De Transfăgărășan in Roemenië, bekroond als beste weg ter wereld door het Britse programma Top Gear, is met haar hoogste punt van 2.134 meter de op één na hoogste weg van Roemenië. De weg is een verbinding tussen de historische regio’s Transsylvanië en Wallachije én de steden Sibiu en Pitesti. Als je deze weg gaat rijden blijf dan een paar dagen in Sibiu, want deze historische stad is zeker de moeite waard!

mooiste wegen europa

2. Atlantische weg – Noorwegen

De Atlanterhavsveien, of Atlantic Road, is onderdeel van de Fylkesvei 64 weg in het Zuidwesten van Noorwegen. De weg gaat langs de kust en door de Atlantische oceaan. Acht bruggen verbinden eiland tot eiland op deze zeer unieke weg. Bijzonder aan de Atlantische weg zijn de scherpe bochten die je door het ruige landschap leiden. Als je geluk hebt kun je zelfs walvissen zien zwemmen, of zeehonden zien in de vroege ochtend als ze op de rotsen liggen. De iconische route is maar 8,3 kilometer lang en je bent er dus zo doorheen gereden, maar dat neemt niet weg dat deze route je voor altijd bijblijft!

mooiste wegen europa

3. Romantische Straße – Duitsland

Een van de populairste toeristische routes in Duitsland is de Romantische Strasse. De naam Romantische Strasse verwijst naar de gevoelens die vele toeristen en bezoekers krijgen bij het zien van de fraaie middeleeuwse stadjes en het bijzondere sprookjeskasteel Neuschwanstein(foto). De 385 kilometer lange route loopt door Beieren van Würzburg aan de Main tot aan de Duitse Alpen bij Füssen.

mooiste wegen europa

4. De Stelviopas – Italië

De ‘Passo dello Stelvio’, is een bergpas in de Italiaanse Alpen. Deze pas is vooral bekend vanwege de wieleretappes in de Ronde van Italië. Vanaf de noordzijde klim je met achtenveertig(!) haarspeldbochten naar de top, op 1.871 meter. Maar deze klim is het meer dan waard, eenmaal boven geniet je van prachtige panoramische vergezichten.

mooiste wegen europa

5. Le Passage du Gois – Frankrijk

Deze bijzondere weg in Frankrijk verbindt het eiland Noirmoutier met het Franse vasteland. Het unieke aan deze 4.5 kilometer lange weg is dat het 2 keer per dag volledig onder water loopt. Je hoeft niet bang te zijn dat je halverwege de weg moet zwemmen. Er wordt met borden precies aangegeven tot hoe laat je de oversteek nog kunt maken voordat het vloed wordt. De passage is ook altijd goed voor spektakel, want er zijn altijd waaghalzen die zich niks van de waarschuwingen aantrekken!

mooiste wegen europa

Bonus: Kotor naar Njeguši – Montenegro

Oké, we hadden een top 5 beloofd, maar deze wilden we je echt niet onthouden. Een van de meest beroemde baaien van de wereld in het prachtige Montenegro kun je namelijk ook van boven bekijken. Haarspeld na haarspeld rij je omhoog tot 1000 meter boven zeeniveau. Pittig? Deze Volkswagen T2 kon het ook!

mooiste wegen europa
Zelf deze wegen verkennen? Geen enkel voertuig geeft meer vrijheid dat te doen dan een camper! Bekijk het aanbod hier:
Bekijk al onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>