Een maand lang een camper huren. We zijn toch met pensioen!

“We zijn met pensioen, dus we kunnen het lekker rustig aan doen.” Onze reizende reporter Merijn ontmoet Tiny en Wim op de tweede dag van hun vakantie van een maand(!) door België, Frankrijk en Spanje. Op het programma staat onder andere Mont St. Michel, het Dalí museum en de Dordogne. Wim zet nog even de camper op zijn plek terwijl ik met Tiny praat.

Wat is jullie plan?
Tiny: “Het doel van een campervakantie is toch vrij rondtrekken, dus dat gaan we doen. We willen richting Zuid-Frankrijk waar we kennissen uit ons sportgroepje ontmoeten. Daar mogen we bij hen op het terrein staan. We willen dan door naar het Dalí museum en misschien doorgaan naar Barcelona, en anders willen we de Pyreneeën in. Daarna heel rustig de kust van Frankrijk afrijden, Wim wil de getijdendag van Mont St. Michel meemaken.”

Een hele maand

Is dat niet lang, een maand?
Tiny: “We hebben het al eerder gedaan hoor, een maand getrokken, maar dan met onze eigen caravan met een bus ervoor. Toen hebben we heel Italië gedaan. Na een ziektegeschiedenis genieten we er nu wel van.”

“We zijn allebei met pensioen, dus we hebben de tijd om het lekker rustig aan te doen. Wat wel gek is aan pensioen, is dat wanneer je weer thuiskomt, je nog steeds vakantie hebt. Dat is heel lekker en daar genieten we 100% van.

Ik ben zelf heel benieuwd naar de Bretonse kust. Daar ben ik vroeger een keer geweest, toen vond ik het opspattende water en het eb en vloed gestel erg mooi. Vroeger zijn we wel meer in Frankrijk getrokken dus dat willen we weer aftasten. Spanje is nog minder bekend voor ons, dus ik ben benieuwd hoe dat er uit ziet.”

Spreken jullie Spaans?

Tiny lacht: “Nee. Nu kun je in de winkel ook alles aanwijzen en bekijken, dat kon vroeger niet. Een gesprek kan ik in Frankrijk ook niet voeren. We houden wel van wijn en lekker eten in Frankrijk. We hebben in de camper een boekje, daarin staat waar je bij wijnboeren kunt logeren. Het zijn vaak gratis kampeerplekjes, omdat ze dan hopen wijn te kunnen verkopen.”

Camper of caravan?

Hoe ging het ophalen van de camper bij een particulier?

“We zijn verleden jaar wezen kennismaken, want we vinden het wel belangrijk om te weten met wat voor soort mensen we te maken hebben. En zij ook van ons, nemen wij aan. Toen we bij hen waren hebben we op dat moment besloten om een datum vast te leggen. De verhuurders zelf waren onderhoudend en blij dat wij het wilden gaan huren. We zijn natuurlijk wel van een leeftijd maar dat was voor hen geen probleem. Het jaar daarvoor hadden we nog met een camper gereden maar deze is wel groot. Het belangrijkste was een vast bed. We konden in de vorige camper ook boven slapen maar dat trapje op en af was wel moeilijk. Soms ben ik ook moe en dan kan ik lekker in de camper gaan liggen. Dat is gewoon praktisch.”

Is dat de reden van caravan naar camper?

“We zijn ooit begonnen met tentjes, en toen steeds groter. We hebben ook onze eigen caravan gehad maar nu wilden we toch graag met een camper op vakantie.”

Schilderijen mee in de camper

Tiny vertelt dat ze beiden graag schilderen. Wim heeft de camper geparkeerd en is ook aangesloten. Hoe gaan ze dat doen op vakantie? 

Wim: “We hebben onze spullen om te schilderen en zelfs een beeld van mij mee. Tiny: “Ik heb net een online cursus portretschilderen gedaan. Het is zo verschrikkelijk leuk dat je nu je kind omhoog ziet komen.”

En wat gaan jullie schilderen? 

Wim: “Ik hoop een landschap. Ik heb meestal mijn eigen onderwerp. Deze, (zie foto onder) heet de gewonde engel. Ik heb deze gebruikt om de techniek van licht en donker te proberen. Ik ben heel precies en ik heb me nu voorgenomen om wat losser te schilderen. Wij hebben veel te veel hobby’s hoor, haha.”

Hoe was de vakantie?

Na de vakantie bel ik nog even met Tiny om te vragen hoe het is geweest. Hoe was het?

Tiny:”Meer dan leuk, we zouden graag een camper voor onszelf hebben. Dan kunnen we vrij gaan en staan waar je wilt, en ga je toch wat rustiger en meer ontspannen op vakantie. Het was nu met een maand zelfs nog te kort! We hebben het wel rustig aan gedaan. Bij onze kennissen stonden we in een klein dorpje aan de weg. Daar hebben we een paar dagen gestaan en toen zijn we doorgereden naar Spanje voor het Dalí museum en de Pyreneeën.”

En toen weer terug via Lourdes? 

“We hebben een paar dagen gestaan op een camping tegen een berg, vanaf de camping konden we lopen naar Lourdes. Het is behoorlijk toeristisch, grootschalig, rustig, devoot. En om mensen te zien met zoveel hoop op genezing is heel bijzonder. In de ondergrondse kerk kunnen 10.000 mensen en die zit twee keer in de week vol. Van daar zijn we door getrokken tot net boven Bordeaux, om te schilderen en tot rust te komen. Bij Mont St. Michel zijn we 30 jaar geleden geweest. Nu een toeristische toestand, we stonden op een camping op fietsafstand. De berg is niet veranderd, maar er was wel een soort kanaal aangelegd met schuiven waardoor ze de waterstand kunnen beheersen.”

Kasteelcamping

Hebben jullie leuke campings meegemaakt? 

“Bij St. Malo bij Parijs hebben we op een kasteelcamping gestaan. We stonden bij een boomgaard en met een privé zwembad. Die camping hadden we gevonden via de ACSI. Het was er ook niet druk een week voor sluitingstijd. We zouden 1 nacht blijven maar we zijn 3 nachten gebleven en het was maar 15 euro per nacht. Je kon er ook jam kopen van het kasteel zelf.”

Hartstikke leuk om jullie verhaal te horen en jullie te ontmoeten in België! Bedankt voor jullie verhaal Tiny en Wim. Tiny en Wim huurden deze Hymer van Marjan. Wil je al onze campers en caravans bekijken? Klik dan op de button hieronder.

Bekijk al onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>