De top 5 festivals om te bezoeken met een camper!

Toe aan wat meer luxe op je festival? Wil jij je eigen toilet, douche, keuken en vervoer in een? Vink gelijk twee items van je bucketlist af en maak direct die roadtrip door Europa voordat je op je festival aankomt!

Eenmaal aangekomen bij het festival parkeer je de camper op het campingterrein, schuif je de luifel uit, klap je de stoel open en je bent er al helemaal klaar voor!

Steeds meer meerdaagse festivals bieden nu ook staanplaatsen aan speciaal voor campers, en wij hebben de leukste festivals voor deze zomer voor je uitgezocht!

Welke festivals moet ik dan bezoeken?

Met wat tips van Festival.Travel selecteerden we de beste festivals om met een camper heen te gaan. Maar ook belangrijk: wat is er al bekend van de line-up en waar kan ik het beste de camper kwijt?

1. Rock Werchter – beste van de Benelux?

Bij onze zuiderburen weten ze wel hoe ze een festival moeten organiseren. Rock Werchter is een van de bekendste pop- en rockfestivals ter wereld. Sinds 2018 is ‘The Slope’ geïntroduceerd als voorproefje – een helling midden op het terrein vanaf waar je over het gehele festival heen kijkt – en dit podium zal weer aanwezig zijn bij Werchter 2019! Met al 42 edities achter de rug en heel wat grote namen die het terrein hebben betreden is dit gegarandeerd een festival om niet te missen!

Drie uur rijden (vanuit Amsterdam) en je bent al aangekomen op het campingterrein, perfect voor de beginnende camperaar!

Camping

Op Rock Werchter is er een speciaal kampeerterrein voorbehouden voor ‘mobilhomes only’, met de treffende naam ‘Camping Mobilhome’. Expliciet voor campers, dus tenten en caravans zijn niet toegestaan. Met drie verschillende pakketten kun je er met 2, 4 of 6 personen het gehele festival lang resideren!

Klik hier voor de actuele informatie betreft Camping Mobilhome!

Line-up

The Cure, Tool, Muse, Florence + The Machine, Macklemore… oftewel: je kan dit niet missen!

Klik hier voor de actuele informatie betreft de line-up!

2. Sziget – de week van je leven

Voor een hele week lang is middenin Boedapest hét feesteiland van Europa! Te midden van de Hongaarse hoofdstad wordt een festival gehouden op het Óbuda-eiland… Fun fact: wist je dat Sziget het Hongaarse woord voor ‘eiland’ is?

Met een flinke rit van zo’n 1400km is het aan te raden één of twee overnachtingen te doen. Roadtrip anyone? Laat de afstand je niet afschrikken, maar maak er een leuke rit van! Neem wat extra dagen de tijd, rijd tot je niet meer verder wilt en geniet van de omgeving! Ideaal om de echte camper-lifestyle te leven voordat je op dit grootse festival aankomt. Fantastische rit voor de meer gevorderde camperaar!

Camping

Op Sziget is er de ‘Caravan Camping’ – geen paniek – dit is ook de spot voor de camperaars. Je betaalt 289 euro voor een Caravan Camping Pass. Dan krijg je toegang tot de camping voor je voertuig + alle inzittenden*.

(*het maximale aantal polsbandjes wordt bepaald aan de hand van de capaciteit van de caravan of camper zoals deze staat gedefinieerd in de papieren van het voertuig)

Klik hier voor de actuele informatie betreft Caravan Camping!

Line-up

Eén hele week lang kun je genieten van acts zoals de Foo Fighters, Ed Sheeran, Twenty One Pilots en onze eigen Martin Garrix! Blijf op de hoogte van de volledige line-up!

3. Melt! – Stad van IJzer

Onze oosterburen weten ook een festival neer te zetten als geen ander: bij Melt komt iedere elektronische, indie, pop en hiphop fan aan zijn trekken. Als industrial helemaal jouw smaak is ben je bij Melt op het juiste adres. Het festival wordt georganiseerd op het buitenlucht museum Ferropolis “Stadt aus Eisen” – ofwel Stad van IJzer. Gigantische industriële machines maken de skyline compleet bij Melt!

Om de Stad van IJzer te bereiken met de camper ben je zeker wel 7 uur onderweg. Je komt langs leuke Duitse steden zoals Essen, Dortmund en Hannover. Trek er 2 dagen op uit en maak er gelijk een roadtrip van!

Camping

Op het gebied van Camping South is er een apart gedeelte voor campers en caravans opgezet. De kosten zijn hiervoor 35 euro per persoon. Voor meer informatie kijk je op de officiële site.

Line-up

Bon Iver, A$AP Rocky, Jorja Smith, Skepta en nog veel meer! Op de hoogte blijven van de gehele line-up? Klik hier!

4. EXIT – dansen op een middeleeuws fort

EXIT festival speelt zich af in het verlaten Fort van Petrovaradin in Novi Sad. Op deze Servische festivalgrond dans je vanwege de hitte van de late middag tot de vroege ochtend. Met wat geluk (en doorzettingsvermogen), maak je nog een prachtige zonsopgang mee! Bij EXIT zit er voor iedereen wel wat bij: van pop en disco tot metal en techno!

Rijden naar Servië ben je gemakkelijk 17 uur mee bezig. Een flinke rit dus. Maar laat dat je niet weerhouden van EXIT! Met een camper maak je van die rit een bucketlist roadtrip, rijdend door Duitsland, Oostenrijk en Hongarije. Andere optie: via Tsjechië en Slowakije. Stippel een mooie route uit en haal meer uit je vakantie!

Camping

Naast het normale tentenkamp voor EXIT is er het SEA STAR camp: de camping waar je ook als camperaar terecht kan. Het grote voordeel: het is zeer dichtbij het festivalterrein. Dichterbij dan de tentencamping zelfs!

Line-up

The Cure, Dimitri Vegas & Like Mike, Sofi Tukker en nog veel meer wordt er binnenkort bekend gemaakt! Voor de actuele stand van zaken klik hier!

5. Electric Castle – hét geheim van Roemenië

Last but not least: Electric Castle. Waar is dat? Wat is dat? Electric Castle wordt omschreven als hét geheim van Roemenië: met meer dan alleen muziek trekt Electric Castle ieder jaar over de 70.000 bezoekers! (Moet je nagaan dat Lowlands dit jaar rond de 55.000 bezoekers trok) Bereid je voor op een volledige festival experience met straatartiesten en stand-up comedy, muziek, kunst, lichtshows en activiteiten: en dit allemaal in en rondom een prachtig kasteel! Aanschouw Kasteel Bánffy, het bouwwerk waaromheen het festival wordt opgebouwd. De sprookjessetting is nu helemaal compleet!

Roemenië is natuurlijk wel een flink stuk rijden. In één stuk door ben je meer dan 20 uur onderweg om bij het festival aan te komen (dit raad ik je ook zeker af). Want onderweg kom je langs prachtige steden zoals Keulen, Wenen en Boedapest. Of neem een andere route via Leipzig, Praag en Bratislava. Wat dacht je van een citytripje hier en daar?

Camping

Op Electric Castle is er ook een campingterrein speciaal voor campers: de RV camping. Voor meer informatie over de RV Camping houd je de officiële Electric Castle site in de gaten.

Line-up

Onder andere Florence + the Machine, Thirty Seconds to Mars, Bring Me the Horizon en Metric. Genoeg muziek om het gehele festival door te komen van woensdag tot vrijdag! Benieuwd naar de hele line-up? Klik dan hier.  

Camper?

Je kan een camper huren rechtstreeks van de eigenaar op het platform van Camptoo. Er zijn meer dan genoeg campers te vinden speciaal geschikt voor festivals! En dat hoeft ook helemaal niet prijzig te zijn: je geeft al meer dan genoeg uit op een festival.

Heb je zelf nu ook liever dat de zomer morgen al voor de deur staat? Laat je alvast inspireren en bekijk ons volledige aanbod aan campers die je kan meenemen naar een festival! Nog geen ticket bemachtigd? Wees er snel bij en haal je tickets bij Festival.Travel!

Bekijk alle festival campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>