Slapen in de tulpenvelden met een VW busje via Camptoo

Travelvibe was een van de gelukkigen die op onze pop-up camping tussen de tulpenbollen kon overnachten en ze schreven er dit verhaal over.

Onlangs wist Camptoo een unieke pop-up camping in de bollenvelden neer te zetten. En… Travelvibe was er bij! Vrij uniek om dit ‘slapen in de tulpenvelden’-moment mee te mogen maken. De meeste bollenkwekers houden bezoekers namelijk het liefst zo ver mogelijk bij de bollenvelden vandaan.

Camptoo – het deelplatform voor campers en caravans – kreeg het toch voor elkaar om een unieke pop-up camping tussen de bloeiende bollenvelden te realiseren. De camping werd opgezet bij de Tulperij in Voorhout. De dagen voor vertrek konden we ons via de website van Camptoo oriënteren op een camper.

kamperen tulpenbollen

Kampeergevoel te pakken met een coole retrobus

Het liefst wilden we een coole retrobus. Die vonden we bij Matthijs uit Haarlem. Hij is in het bezit van Ollie, een zachtblauwe Volkswagen T2 die hij verhuurt via het platform van Camptoo. Daar konden we volgens ons wel mee in de bollenvelden verschijnen. Na een paar berichtjes met Matthijs hadden we de camper al gereserveerd.
Vanuit Haarlem was het ruim een half uur rijden naar De Tulperij. In dat half uurtje hadden we het kampeergevoel van vroeger al snel weer te pakken. Hoe gezellig reden we daar met zelfs een vrolijke bloem aan de spiegel, in het zonnetje en de tulpenvelden om ons heen!?

kamperen tulpenbollen

Foto’s maken ín de tulpen

Aangekomen bij De Tulperij worden we hartelijk ontvangen door eigenaren Daan en Anja. Zij staan in het voorjaar en de zomer klaar om gasten alles van hun bloembollenbedrijf te laten zien. In het voorjaar mogen bezoekers hier foto’s te maken tussen de tulpen, hyacinten of narcissen. Eén van de weinige locaties waar dit echt mogelijk is. Binnen in de kas is het gezellig druk en kun je koffie, thee, stroopwafels en appeltaart bestellen. Ook zijn hier souvenirs en allerlei bloembollen te koop.

Dutch Tulip Vodka in een cocktail

Speciaal voor ons bezoek staat Joris Putman klaar met zijn Dutch Tulip Vodka, een vodka gemaakt in de Bollenstreek van echte tulpenbollen. We proeven de vodka als cocktail met een Negroni, een Moscow Mule en een Old Fashioned. Een perfecte combi met de barbecue die voor ons klaar stond.
Helaas, warm was het niet dat weekend. Er stond ons zelfs nachtvorst te wachten. Dat hebben we gemerkt en vooral de volgende ochtend vroeg al gezien. De tulpen om ons heen waren – net als Ollie – bevroren. Gelukkig konden we bij Daan en Anja aanschuiven voor een heerlijk warm ontbijtje. Nog even wat selfies in de tulpen maken en terug naar Matthijs om Ollie weer op het afgesproken tijdstip af te leveren. Wát een leuk avontuur.
slapen in de tulpenvelden - Travelvibe

Bedankt Travelvibe voor een mooi weekend, een leuk verhaal en schitterende foto’s!

Bekijk al onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>