Volkswagen komt met een elektrische T2, en hij ziet er gaaf uit!

Eerder was er al het concept voor een futuristische elektrische camperbus van Volkswagen waar we nog een beetje onze vraagtekens bij hadden. Het had toch niet het gevoel van de echte Transporter serie. Dit nieuwe ontwerp worden we wel een stuk vrolijker van. Zou het kunnen dat we straks elektrisch kunnen genieten van de mooie busjes?

Het nieuwe ontwikkelingsinstituut IECC (Innovation and Engineering Center California) van Volkswagen onthulde dit model in California. De Type 20 is eigenlijk een Microbus model uit 1962, zonder die motor maar met een heleboel technische snufjes. De motor is vervangen door de elektrische motor.

Onder de technische snufjes vallen deuren die automatisch openen met gezichtsherkenning, hologrammen die je kunnen assisteren tijdens het rijden en sensoren, microfoons en communicatiemiddelen om je reis zo veilig mogelijk te maken.

Een opvallend stijlelement zijn de oranje takken die overal in de bus verwerkt zitten. Het “echte” T2 gevoel zul je niet krijgen met de T20 (lekt geen olie, niet met de raampjes open maar gewoon airco, geruisloos) maar als dit het alternatief is voor een iets milieubewustere versie, kunnen we ons daar heel goed in vinden.

 

Bekijk al onze campers en caravans

 

Meer video’s zien over campergebruik en praktische tips over camperen? Bekijk ook ons YouTube kanaal!

 

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>