Bijzondere campings in Nederland

Er is niets fijner dan er even lekker tussenuit met de camper of caravan. Dat gevoel van ultieme vrijheid, gaan en staan waar je maar wil, alles wat je maar nodig hebt binnen handbereik… Het is heerlijk om na een tijdje rondgetrokken te hebben neer te strijken op een camping die van alle gemakken is voorzien en waar je helemaal tot rust kunt komen. Waar de kinderen lekker kunnen spelen en jij van de omgeving kunt genieten… Sommige campings zijn zelfs vakantiebestemmingen op zich! Zoals de vier campings uit dit lijstje. Lees snel verder voor de meest bijzondere campings van Nederland!

De Boderie: knuffelen met echte dieren

Gek op boerderijdieren? Op De Boderie zit je goed: hier kun je knuffelen met de mini-ezels, geiten, konijnen en kittens, maar de kids kunnen ook in de grote overdekte Hooi Hooi Speelschuur spelen. Dat is niet het enige: je kunt op deze biologische boerderij boer Gerrit en boerin Thea helpen met het helpen stempelen en inpakken van de eieren en het voeren van de andere dieren. Een zelfgeraapt vers eitje van de biologische scharrelkippen kan natuurlijk niet ontbreken! Qua eten zit het hier sowieso wel goed: boerin Thea runt een biologische landwinkel op de boerderij, waar je terecht kunt voor de heerlijkste ingrediënten of hele gerechten.

Watersportcamping Heeg: ontwaken aan het water

Op loopafstand van het fotogenieke Friese dorpje Heeg ligt watersportcamping Heeg, bijzonder gelegen aan twee meren. Kampeer op het strandje en rol vanuit je tent het water in of de boot op. Je kunt hier kanoën, suppen, varen, surfen… Of gewoon genieten van de prachtige zonsondergang aan het water. Genoeg activiteiten te doen om een heerlijke, unieke vakantie mee te vullen, maar ook om heerlijk te kunnen ontspannen! Deze camping is ook nog eens populair, en dat verbaast ons niets. Soms zijn ze in de eerste uren van het nieuwe jaar (’s nachts!) al volgeboekt voor de Hemelvaarts- en Pinksterweekenden. De andere periodes zijn niet zo snel volgeboekt, maar wees er snel bij. Voor 2020 kan er geboekt worden vanaf 1 januari.

Oest Farm and Stay: oogst je eigen eten

Wil je zelf je handen uit de mouwen steken? Dan ben je bij OEST Farm and Stay aan het juiste adres! OEST ligt op het Zeeuwse landgoed Hof ter Linde, een landgoed met een rijke historie, en heeft een voedselbos gebaseerd op de permacultuur. Oogst je eigen eten, pluk je eigen fruit en geniet van het back-to-basic leven in de natuur.

Vakantiepark De Berckt: Middeleeuws plezier

Ga terug in de tijd en duik in de Middeleeuwen op vakantiepark De Berckt. Dit park ligt tussen de kastelen en landgoederen van Baarlo, in Limburg, en staat helemaal in het teken van ridders en prinsessen. Er is genoeg te doen voor jou en voor je kinderen: zo is er een subtropisch zwemparadijs – met waterglijbaan, stroomversnelling, hotwhirpool, sauna en Turks stoombad – die uiteraard volledig als Middeleeuws kasteel is ingericht. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten, bijvoorbeeld shows, animaties, live muziek en een kinderdisco. Ook in de omgeving is genoeg te doen, zoals Fun Forest Venlo en attractiepark Toverland!

Voor meer campings waar het een feestje is voor kinderen, lees dit blog!

Als bonus gaan we ook nog even de grens over. In Frankrijk is namelijk een interessante trend gaande: vintage kamperen!

Les Castels: vintage kamperen in Frankrijk

Château de Chanteloup 5*, Pays de la Loire

Les Castels is een netwerk van Franse kasteelcampings en bestaat al sinds 1959. En dat vintage de nieuwe hype is komt goed uit, want als er iets vintage is, is het wel een kasteel. Er zijn verschillende Les Castels-campings door Frankrijk, en er worden gedurende de zomer vintage festivals georganiseerd bij deze campings in de buurt. Ook bijzonder voor de autoliefhebber is Castel Chateau de Chanteloup. Dit ligt namelijk in de buurt van het circuit van Le Mans, waar de beroemde 24-uursrace wordt gehouden en in juli allerlei prachtige auto’s afkomen op Le Mans Classic. Castel Chateau de Martragny is ook bijzonder; die ligt in Normandië, de buurt van de landingsstranden waarop de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog landden, en waar veel winkels en restaurants een jaren ‘40-sfeer hebben..

Nog een camper of caravan nodig om deze bijzondere campings te bezoeken? Camptoo is het grootste camper- en caravandeelplatform van Nederland. Klik hieronder voor het aanbod campers en caravans voor een geweldige kampeerreis!

Bekijk onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>