5 mooie plekken en routes in Frankrijk

Een bijzonder eiland van Frankrijk: Île de Noirmoutier

Een van onze meest gelezen blogs gaat over een bijzonder eiland: Île de Noirmoutier. Het bijzondere aan het eiland: je kunt er zonder brug of veerpont met de camper komen! Bij eb kun je over een 4 kilometer lange passage het eiland bereiken. Er is ook een brug die naar het eiland leidt, maar dat is wel minder spannend natuurlijk. Het gaat natuurlijk ook om de reis, niet alleen de bestemming. Geniet verder van een fijn strand in de baai, lekkere streekproducten en het fijne fietsen of wandelen over het eiland.

Tip van Aart en Lies: camping midden in Parijs

Ja het bestaat echt, een camping met grote, rustige plekken in Parijs. Met de fiets ben je zo in het centrum en kun je toch lekker genieten van een rustig plekje. Waar je dat plekje kunt vinden lees je in het verhaal van Aart en Lies.

Camping Parijs

De verpletterende omgeving van de Gorges du Verdon

Veel mooiere uitzichten dan bij de Gorges du Verdon ga je in Frankrijk niet vinden. Wat ons betreft een van de mooiste plekken in Frankrijk, geschikt voor een week of zelfs twee weken kampeervakantie. Geniet van de lavendelvelden in bloei, het knalblauwe Sainte-Croix meer en de lieflijke dorpjes. Het wordt niet voor niets de Grand Canyon van Frankrijk genoemd…

mooiste plekken Frankrijk - Gorges du Verdon

Dicht bij huis: Bretagne en Normandië

Je afstand/plezier ratio is hier op zijn optimaalst. Op 4 uur rijden start deze route, doordrenkt van geschiedenis en schitterende kustlandschappen. Hou je camera gereed voor bijzondere uitkijkjes (je kunt Engeland zien liggen), interessante musea en een fijne kustlijn.

Kunstig Auvergne

Ook als je niet van kunst houdt is dit een prachtige route door een avontuurlijk gebied in het hart van Frankrijk. De natuur hier is een kunstwerk opzich, en daarnaast hebben we nog wat andere bijzondere projecten (waarvan ook veel in de natuur) op een rijtje gezet. Een hele route inclusief campingtips!mooiste plekken frankrijk

Als laatste tips: lees hier ook hoe Jeroen en Astrid de Bretonse cultuur ontdekken (met een leuke boekentip voor Bretagne!) of lees meer over France Passion, een hele speciale manier om te overnachten. Bekijk ook eens campers die je in Frankrijk zelf kunt huren of bekijk ons volledige aanbod hier onder.

Bekijk onze campers en caravans

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>