Camperroute Zuid-Duitsland: dorpjes, natuur en avontuur

Wandelen door idyllische dorpjes, hiken door de bossen, een frisse duik nemen of toch op zoek naar meer avontuur? Op deze veelzijdige camperroute naar Zuid-Duitsland moet je wel heel hard je best doen om je te vervelen.

Geschiedenis, mooie huizen en wijn

Onze camperroute naar Zuid-Duitsland start vanuit Amsterdam. Hier bevindt de eerste stop zich op zo’n 4 uur rijden. De route leidt ons naar Cochem. Dit geschiedenisrijke stadje aan de Moezelrivier is niet te missen, het wordt gedomineerd door de Rijksburcht, een imposant bouwwerk dat in de middeleeuwen diende als tolburcht. Laat je camper achter op de camping, bijvoorbeeld deze: Camping Zur Winneburg, en pak de fiets naar de stad. Cochem staat vol met fraaie vakwerkhuizen in allerlei verschillende kleuren en gezellige winkeltjes waardoor je uren rond kan struinen. Ben je uitgekeken? Maak een wandeling door de mooie bossen waarmee Cochem wordt omringt. Geniet vervolgens lekker op het marktplein van een – of meerdere – glaasje(s) moezelwijn. Je bevindt je immers in het oudste wijngebied van Duitsland!

Camperroute Zuid-Duitsland

Cochem

Ben je helemaal koekoek?!

Wanneer de effecten van de wijn zijn uitgewerkt kan de reis vervolgd worden. De camper neemt ons nog eens 4 uur verder naar het zuiden waar we aankomen in het Zwarte Woud, een groot bosgebied gelegen in het zuidwesten van Duitsland. Dit prachtige gebied heeft veel te bieden en mag niet ontbreken op deze lijst. Op vakantie wilt natuurlijk niemand zich met tijd bezig houden, je bent daar immers om alles op het gemakje te doen, maar wist je al dat de koekoeksklok zijn origine vindt in het Zwarte Woud? Daarnaast hebben ze niet alleen de eerste koekoeksklok, maar ook de grootste! Deze kun je  vinden in het plaatsje Triberg, een sprookjesachtig dorpje middenin het woud. Er is hier nog veel meer te zien dan alleen klokken, zo bevinden zich hier ook de spectaculaire Triberger Wasserfälle, een van de hoogste watervallen van Duitsland. Die zijn zeker een bezoekje waard.

In het Zwarte Woud valt nog veel meer te zien en beleven. Benieuwd? Lees dan hier onze blog over de beste routes door dit gebied, inclusief campingtips 😉 

Camperroute Zuid-Duitsland

Camperroute Zuid-Duitsland

Ter land, ter zee en in de lucht

Onderweg naar onze volgende locatie komen we eerst langs de Bodensee, een schitterend meer gelegen in het grensgebied van Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland. Wanneer je hier met de camper voorbij toert waan je jezelf even in een heel andere wereld. Dit is ook een prima plek om een paar daagjes te vertoeven. Voor overnachting kan je bij Fischbach terecht, een campingplaats met een eigen strandje aan het water. Ga tijdens je bezoek eens langs bij het Reichenau kloostereiland, een UNESCO werelderfgoed waar je een beeld krijgt van de religieuze en culturele rol van een middeleeuws benedictijnenklooster. Op zoek naar iets meer avontuur? Neem een adembenemende vlucht over de eilanden in een zeppelin! Of ga raften in Bregenz, er is genoeg te doen rondom het meer. Wanneer je aan het eind van de dag uitgeput bent kan je in een van de verschillende stadjes, uitkijkend over het water, genieten van de culinaire specialiteiten en wijnen van welgeteld vier landen. Kies voor een Zwitserse Röstigraben of een Käsknöpfle uit Liechtenstein – smaken zal het in elk geval!

Camperroute Zuid-Duitsland

Uitzicht over het Bodensee meer

Klimmen en klauteren

We pakken onze spullen weer in en vervolgen onze camperroute verder door Zuid-Duitsland. Hier komen we aan bij het plekje Immenstadt im Allgäu. Op nog geen halfuur rijden hier vandaan kan je tussen de bomen de hoogtes trotseren bij Kletterwald Bärenfalle, een uitdagend klimpark met maar liefst 19 verschillende high ropes courses op alle niveaus. Om hier te komen parkeer je de camper op het grote parkeerterrein onder de berg en neem je de kabellift omhoog. Neem tijdens de rit vooral even een moment om te genieten van het uitgestrekte alpenlandschap en het rustgevende geluid van koeienbellen om je heen. Wanneer je aan het eind van de dag uit geklauterd bent is er een snelle manier om weer beneden te komen, namelijk met de Alpsee Coaster. Deze rodelbaan is met 2,8 kilometer de langste van heel Duitsland! En met snelheden van tot wel 40 km/u suis je zo de berg weer snel af.

Camperroute Zuid-Duitsland

Zie jij je al door zo’n web klimmen?

Over klauteren gesproken, een stukje verderop bevindt zich de Breitachklamm. In de loop der tijd heeft de Breitach rivier hier een van de diepste kloven in Midden-Europa gecreëerd van ruim 2,5 kilometer lang en 150 meter diep. Het gevolg hiervan is een waanzinnig natuurspektakel waar je je ogen uitkijkt op de denderende rivier tussen groene rotsen. Er zijn hier wandelpaden van verschillende lengtes en niveaus aangelegd zodat je middendoor de kloof heen kunt lopen. Let bij het maken van foto’s wel goed op dat je je camera niet naar beneden laat vallen 😉

Beieren

Wandelpad door de Breitachklamm

Deze camperroute door Zuid-Duitsland is goed te doen in een week tijd of langer. Wil jij het zelf ervaren, maar heb je nog geen vervoer? Klik dan hieronder verder om het grote huuraanbod van campers en caravans te bekijken op Camptoo!

Bekijk onze campers en caravans

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>