Wat is de meest populaire camper voor verhuur?

Je wilt graag een nieuwe camper kopen en je wilt deze ook gaan verhuren om de kosten terug te verdienen. Goed idee! Welke campers zijn dan het meest populair op ons platform? Wij krijgen regelmatig de vraag welke campers het meeste worden verhuurd via Camptoo en in deze blog proberen we daar antwoord op te geven.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: er is niet één perfecte camper voor de verhuur. We zijn in de data van ons platform gedoken om het beste antwoord te vinden. Een snel (en ongenuanceerd) antwoord op deze vraag is: wij zien dat campers jonger dan 10 jaar en met minimaal 4 slaapplaatsen het beste verhuren. Ook zien we dat alle typen camper op dit moment erg populair zijn. Mede door de steeds groter wordende vraag en omdat meer en meer mensen ervoor kiezen om met de camper of caravan op vakantie te gaan in plaats van met het vliegtuig doen alle campers het erg goed op Camptoo. Ons platform heeft een enorme groei ervaren dit afgelopen jaar en we verwachten deze door te zetten in 2021. Daardoor verwachten we dat de populariteit van de particuliere huurcamper blijft groeien. De trends die wij zien in de data zetten we hieronder op een rij met 4 tips voor het kiezen van een camper voor de particuliere verhuur.

1. Nieuwe voertuigen verdienen het meest (maar kosten ook meer)

Wat we over het algemeen zien: Hoe nieuwer de camper hoe meer je kan verdienen. Misschien niet verrassend, maar nieuwe voertuigen hebben gemiddeld genomen een hoger nachttarief dan oudere voertuigen. Dit betekent dat er meer verdiend kan worden met minder boekingen. Over het algemeen zien nieuwe campers er moderner uit, rijden ze beter en zijn ze aantrekkelijker voor veel huurders. Ze hebben ook meer luxe en accessoires zoals TV’s, rijassistentie, USB opladers en veel meer. Door deze extra’s kost de camper iets meer, maar kun je ook meer vragen voor een nacht verhuur. Nog een opmerking hierbij: Wij zien geen verschil tussen een camper die net uit fabriek komt of 1 of 2  jaar oud is.

camper kopen verhuur

2. Voertuigen tussen de 4 en 10 jaar verhuren relatief veel

Waar de nieuwste voertuigen het meeste verdienen per nacht, zijn de voertuigen tussen 4 en 10 jaar oud “veelverhuurders”. Voertuigen tussen 4 en 10 jaar oud worden 25% meer geboekt dan voertuigen ouder dan 10 jaar. Deze voertuigen zijn relatief nieuw en zijn vaak voorzien van dezelfde of iets minder accessoires als de nieuwe voertuigen maar met een lagere prijs per nacht, waardoor dit ook aantrekkelijk is voor langere periodes. Dit geldt voor alle type campers, zowel alkoof, integralen of buscampers die te vinden zijn op onze website.

camper kopen verhuur

3. Omgebouwde campers

Ook zelf gebouwde campers zijn erg populair op Camptoo. Niet gek natuurlijk, als je zelf gaat bouwen dan weet je zeker dat je een unieke camper krijgt en dat vinden veel huurders ook het leuke aan een particuliere camper huren. Ze zien er net iets anders uit dan het gros van de campers en het werk dat erin gestopt is wordt ook echt gewaardeerd. Wat we hierbij merken is dat het vooral opgaat voor omgebouwde campers die niet ouder zijn dan 12 jaar. Er zijn natuurlijk ook liefhebbers van de oldtimers, maar er zijn ook veel mensen die liever kiezen voor een iets nieuwere omgebouwde camper.

Welke camper verhuur

4. Kwaliteit van de advertentie en communicatie

Tot slot: je kunt een prachtige nieuwe camper hebben voorzien van alle nieuwste snufjes, maar als je advertentie niet duidelijk is zal je uiteindelijk minder verhuren. Dit staat natuurlijk los van welke camper je hebt, maar goede foto’s en een duidelijke beschrijving van wat er aanwezig is aan voorzieningen in de camper, wat je regels zijn en wat voor extra’s er zijn in de camper zorgen er voor dat je camper sneller wordt gehuurd. Reviews van eerdere ervaringen met je camper helpen natuurlijk, maar ook snelle reacties op huuraanvragen en duidelijke communicatie naar de huurders toe. Je foto’s zijn natuurlijk het uithangbord van je camper en voor veel huurders het belangrijkste waar ze naar kijken. Zorg dus voor goede (en lichte) foto’s die duidelijk weergeven hoe jouw camper eruitziet. Lees hier ook onze tips over het maken van goede foto’s en een goede advertentie.

populairste campers verhuur

Dit zijn heel beknopt de dingen die wij terug zien in onze data. Let wel op: er zijn natuurlijk heel veel factoren die bepalend zijn voor hoeveel je verhuurt zoals beschikbaarheid, prijs en alle bovengenoemde zaken. We hopen dat je met deze tips een beter idee hebt gekregen van welke voertuigen over het algemeen het meeste verhuren en dit je kan helpen bij het kiezen van een camper. We zien nu al dat veel mensen boekingen maken voor 2021 dus als je overweegt om te verhuren: hoe sneller je online komt te staan, hoe meer kans je hebt op mooie boekingen voor volgend jaar. Heb je vragen over het verhuren van je camper? Neem dan contact op via verhuren@camptoo.nl. Klik hieronder op de button om vrijblijvend een advertentie aan te maken voor je camper.

 

Start met je advertentie

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>