Je camper wassen: hoe doe je dat?

Je camper wassen is niet altijd een even leuke bezigheid, maar wel een lonende bezigheid. Er zijn een aantal verschillende manieren waarop je dit kunt doen. Bijvoorbeeld zelf met de hand, of bij een wasserette. In deze blog laten we zien hoe je je camper schoonmaakt op 3 verschillende manieren.

Het wassen van je camper met de hand

Wanneer je thuis of bij een wasbox je camper helemaal schoon gaat maken dan hebben we een aantal tips. Het is goed om te weten dat je niet over het dak kunt lopen. Dus maak je dak schoon door een trapje naast de camper te zetten en dan met een langere steel borstel deze helemaal schoon te vegen. Belangrijke tip is ook wanneer je na het wassen je ramen droog wilt wrijven, dat je dat met een microvezeldoekje doet omdat de ramen van kunstof zijn. Met een gewone doek kunnen deze snel bekrast raken. Belangrijk is dat je de camper óók goed droog maakt na het wassen. Dit om kalkafzetting te voorkomen. Wil je een speciaal camper- of autowasmiddel gebruiken dan kun je eens kijken op de website van Blinkwash. Blinkwash vertelt dat je niet eens met de hand hoeft te wassen: je kan het schoonmaakmiddel in een druksproeier over de camper te spuiten en vervolgens afspoelen. De enzymen in het middel zouden de reiniging snel kunnen voltrekken. Je bent dan in minder dan een half uur klaar. Tenslotte is het aan te bevelen om de camper minimaal 1x per jaar in de was te zetten. Dat geeft een beschermende laag en zorgt ervoor dat de lak niet snel gaat verkleuren door de zon.

camper wassen met de hand

Je camper wassen in een autowasserette.

Als je nou geen zin hebt om zelf met slangen en haspels en ladders in de weer te gaan dan kun je ook door een autowasserette met je camper, mits deze geschikt is voor grote voertuigen. Wij zijn met onze camper naar een carwash geweest die speciaal voor campers en caravans geschikt is. Daar wordt de camper op voorhand helemaal ingewassen, hij houdt rekening met dingen die op je dak zitten zoals de schotel van je televisie of andere dingen die op je dak zitten. Ook houdt hij rekening met het fietsenrek wat er vaak achterop zit. Vergeet niet je fietsen er af te halen, mochten deze er nog zitten. Vaak zetten ze de camper ook nog even in de wax, zodat er een klein beschermend laagje op zit. Je kunt er voor kiezen om er zelf niet voor de ladder op te klimmen en dan is dit wel heel makkelijk, het kost alleen iets meer. En het kan ook wel veel voldoening geven om zelf je camper schoon te maken.

Camper wassen

De truckwash voor je camper

Naast het wassen met de hand en de gewone wasserette of wasserette voor campers, kun je ook met je camper naar een truckwash. Je staat dan in de rij tussen de vrachtwagens. De camper wordt daar ook echt op een goede manier gewassen. Je hoeft niet bang te zijn voor grof geweld, er wordt hier ook echt zorg en aandacht besteedt aan jouw camper. De meeste vrachtwagenwasserettes hebben hier vaak echt wel ervaring mee. Voor de zekerheid kan je het van tevoren nog even vragen of ze een speciale behandeling voor campers hebben, vaak krijg je nog een lekkere waxlaag om je camper af te toppen.

Tips

Met deze drie mogelijkheden om je camper te wassen hopen we dat je weer met een heerlijk frisse camper rond kunt rijden. Dat is toch altijd wel een heel fijn gevoel vinden wij. Een klein beetje alsof je weer een nieuwe camper hebt. Heb jij nog tips voor het schoonmaken van je camper? Laat een reactie achter onder dit bericht.

Wil je de pracht en praal van jouw camper delen met anderen? Klik dan eens op de button hieronder om meer informatie te vinden over het verhuren van je camper.

Meer info over verhuren

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>