Een afwisselend rondje Nederland met de caravan

Een afwisselende ronde door Nederland met drie standplekken voor een week, of misschien wel twee weken. Jij bepaalt hoe lang deze caravan vakantie gaat duren! Waar je kunt gaan staan en wat je daar kunt doen hebben we voor je uitgezocht.  

Oerprovincie Drenthe – De Nationale Parken

Voor fijne en afwisselende natuur zit je goed in Drenthe! Met maar liefst 3 nationale parken kun je als natuurliefhebber je hart ophalen. Heide in bloei zien staan? Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van Nederland. Liever bossen? Drents-Friese Wold heeft 6.000 hectare aan bos om te ontdekken, dat kan zelfs per kano! Het Nationaal Park Drentsche Aa is gevormd rondom de beek met dezelfde naam. Naast het afwisselende landschap rondom de beek vind je ook verschillende dorpjes langs je wandelroute. Elke dag een ander park met een andere omgeving is een prima uitgangspunt voor je vakantie in Drenthe!

Een fijne plek om te kamperen is natuurkampeerterrein Lheederzand midden in Nationaal Park Dwingelderveld. 

Waterrijk Friesland

Denk je aan Friesland dan denk je aan suikerbrood, de Elfstedentocht en… water! Of je nou wilt varen, suppen, kanovaren, zeilen of surfen, in Friesland heb je genoeg manieren om van het water te genieten. Kies bijvoorbeeld uit een van deze 5 suproutes of laat het water links liggen en ga op zoek naar de lekkerste beerenburg bij Weduwe Joustra. Voor meer kunst en cultuur ga je naar Museum Belvédère bij Heerenveen. Voor echte Friese ervaringen ga je mee op excursie met een palingvisser of probeer je het fierljeppen uit!

Een fijne camping te midden van al het waterplezier is Watersportcamping Heeg

Zon, zee, strand

Met het strand aan de andere kant van de duinen hoef je je nooit te vervelen bij Bloemendaal aan Zee! Aan de kust heb je mooie campings op wandelafstand van het strand. Ook kun je mooie wandelingen door de duinen maken, zoals bijvoorbeeld door de unieke Amsterdamse Waterleidingduinen of het Kennemerland. Kies je voor onze uitgelichte camping, dan is Haarlem ook niet heel ver weg. Vermaak je een dagje in de stad met musea (zoals het Frans Hals Museum) of drink een biertje in de Jopenkerk. Vroeger een kerk, nu een brouwerij! 

Wij hebben gekozen voor Camping de Lakens, waarvandaan alle genoemde uitstapjes goed te doen zijn met de fiets of auto.Lijkt dit je een leuke caravanvakantie maar heb je nog geen caravan? Bekijk hieronder ons aanbod. 

Bekijk de caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>