In elk stadje een schatje (Amersfoort): Frauke en haar tiny house op wielen.

Dit seizoen gaan we op zoek naar de meest bijzondere campers en caravans van Nederland...en hun baasje. Deze week stoppen we in Amersfoort, bij Frauke en haar tiny house op wielen.

Frauke, Luuk en Wouter uit Amersfoort hebben twee caravans op Camptoo staan die ze zelf hebben gebouwd, hun oplegger was de inspiratie. De caravans zijn prachtig, en het leukste is dat jij er mee kan shinen op de camping!

Frauke, vertel eens, wat is het voor een caravan?

Het is een zelfgemaakte caravan, we hebben nog twee andere caravans die we hebben gebouwd. Voor een van die caravans hadden we al een oplegger, voor de andere caravans hebben we er eentje gekocht en daar de caravan op gebouwd. De opleggers zijn officieel goedgekeurd en kunnen het gewicht van de opbouw dragen.

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een caravan te bouwen?

We hadden al een oplegger omdat wij zelf in de evenementenbranche werken en koffie op locatie verkopen. Wij gebruikten die oplegger zelf bijna nooit, hij hing eigenlijk maar een beetje aan het plafond. Door de corona kwamen onze branches stil te liggen. We vonden dat we iets met de oplegger moesten gaan doen en zo ontstond het idee om er een tiny house op te bouwen.

Hoe hebben jullie de tiny house gemaakt?

We zijn begonnen met het schetsen van de buitenkant van de caravan, we bleven nieuwe schetsen maken totdat er een bij zat die we leuk vonden qua looks. Daarna zijn we gaan nadenken of het wel iets was, dus of het eindproduct veilig was en hoe de binnenkant ingedeeld moest worden. Toen we daar over uit waren, zijn we gaan bouwen. Tijdens het bouwen hebben we nog wel wat dingetjes aangepast, bijvoorbeeld het raam, dat wilden we er echt laten uitspringen. Verder is de tiny house helemaal van hout, omdat wij van natuurlijke materialen houden. De tiny house wordt op die manier één met de natuur.

Zijn jullie er al mee op avontuur geweest?

Jazeker, we hadden er eerst eentje gebouwd die we eigenlijk niet wilde verhuren maar die gaan we nu op ook Camptoo zetten. We zijn er in ieder geval zelf al veel mee op pad geweest, bijvoorbeeld naar Texel en Zeeland. Tot nu toe is het alleen maar in eigen land geweest. Deze zomer gaan we er waarschijnlijk mee op pad naar Noorwegen!

Hoe zijn jullie tot het besluit gekomen om hem te delen via Camptoo?

We hadden er in eerste instantie eentje gebouwd voor eigen gebruik, maar we kregen zulke leuke reacties op de camping over de caravan dat we besloten om er nog meer te bouwen. We hebben er nu eentje voor families en eentje voor twee personen waar ook eventueel een baby mee kan. Maar door de enthousiaste reacties op de eerste caravan, zijn we gaan onderzoeken hoe we konden verhuren en kwamen we al snel uit bij Camptoo.

Wat voor soort huurders krijgen jullie?

We hebben hele diverse huurders. Zo hebben we wat oudere huurders gehad maar ook families met kleine kinderen of kinderen in de pubertijd. We hebben eigenlijk voor iedereen iets, het zijn vaak wel echt natuurliefhebbers. Ze willen vaak net even wat anders. Je hebt bij de caravans wel echt het buitengevoel, de keuken is bijvoorbeeld ook buiten geplaatst dus je kunt lekker buiten koken.

Wat voor soort reacties krijg je van de huurders?

Iedereen is wel echt enthousiast, dit begint al bij het berichtje dat ze vooraf sturen. Maar ze komen ook allemaal heel enthousiast terug. De huurders die terug komen vinden bijvoorbeeld de bedden heerlijk liggen en ze vinden het heerlijk dat alles compleet is. Natuurlijk genieten zij ook van de leuke reacties die zij krijgen op de camping. Ik noem de caravan vaak een kleine hotelkamer met een natuurlijke uitstraling.

Wil je zelf deze tiny house op wielen meenemen? Dat kan! De caravan is te huren via Camptoo.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>