4x bijzondere campings direct aan het water

De zomer is in aantocht, wij zijn vrij en we hebben onze zwembroek aan. Daarom vroegen we orakel Lotte van Bijzonderecamping.nl om wijze raad: waar vinden we bijzondere campings in Nederland waar je first thing in the morning in het water kunt springen?

Watersportcamping Heeg

We beginnen in het noorden van ons land, in het Friese dorpje Heeg. Want denk je aan water, dan denk je aan Friesland! Watersportcamping Heeg ligt direct aan het water in het Friese merengebied en heeft alles in huis voor een spetterende kampeervakantie. Er zijn verschillende soorten kampeerplaatsen, waaronder extra verharde camperplaatsen. De camping heeft een eigen strandje, er zijn (zeil)boten te huur, je kunt er leren zeilen en er is een beachbar waar je welkom bent voor koffie met lekkers. Wil je écht bijzonder kamperen? Boek de Romeo & Julia camperplaats, het mooiste plekje van de camping, en laat een Dutch tub bij je plek neerzetten. Wijntje erbij en genieten maar van die fantastische zonsondergang!

Netl Camping Kallumaan

Kampeer je graag op een gezellige, kindvriendelijke camping met een relaxte sfeer? Boek dan zeker eens een plekje op Netl Camping Kallumaan in Kraggenburg. Op deze idyllische locatie in Flevoland vind je drie kampeerterreinen, waarvan twee geschikt voor campers, en een waanzinnige natuurspeeltuin met een strandje en gezellig paviljoen. Met volle vaart van de modderglijbaan, struinen door de bamboejungle, plonsen in het water…Netl is een walhalla voor avonturiers in alle leeftijden. Doe je het graag wat rustiger aan? Bewandel het inspiratiepad of plof neer op het terras bij het paviljoen. Voor een ultiem relaxmoment reserveer je de sauna of boek je een hot tub.

Camping Huttopia de Roos

We zakken af naar het Vechtdal in Overijssel, naar Camping Huttopia de Roos. De natuurcamping ligt aan de oever van de rivier de Vecht en telt 308 kampeerplekken. Kies je voor een kampeerplek direct aan de waterkant of sta je liever op een schaduwrijke plek tussen de bomen? Vanaf een van de vlonders neem je een verfrissende duik in de Vecht en bij het strandje midden op de camping, waar een uitloper van de rivier eindigt, kunnen kinderen relaxed spelen en spetteren in het water zonder stroming. Voor de allerkleinsten is er een spartelpoel en er zijn verschillende speeltuinen op de camping te vinden. Je broodbestelling haal je af bij het winkeltje en op het terras bij de foodtruck geniet je van een ijsje, drankje of huisgemaakte pizza.

Oosterbeeks Rijnoever

Nog iets verder richting het zuiden, aan de oever van de Nederrijn, ligt Oosterbeeks Rijnoever. De camping heeft 60 kampeerplekken, een jachthaven en een Koffie Huis met gezellig terras. Kinderen vermaken zich bij de speeltoestellen, op de trampoline en aan de waterkant. Zin in een verfrissende duik? Als ‘s zomers de stuwen gesloten zijn en de rivier niet stroomt kun je bij de strandjes heerlijk zwemmen. Huur een houtkachel en sluit de dag af met een kampvuurtje bij je eigen kampeerplek. Zin in een uitstapje? De camping ligt op loopafstand van het centrum van Oosterbeek, de prachtige natuur van de Veluwe ligt vlakbij en ook een bezoekje aan Arnhem is een leuke optie voor een dagje uit.

Voor haar website Bijzonderecamping.nl heeft Lotte Jongepier, zelf ook in het bezit van een aantal mooie Volkswagen campertjes, nog heel veel meer bijzondere campings bezocht, beleefd en voor jou beschreven, aan de waterkant of niet.

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>