Camperroute door de Bourgogne

Zoals we allemaal weten is Frankrijk een fantastisch land om op vakantie te gaan. In deze blog hebben we een mooie camperroute voor jou uitgestippeld om door de Bourgogne heen te rijden. De bourgogne staat bekend om het genieten, zoals je doet als je bourgondisch leeft. Er zijn heel veel wijngaarden in Frankrijk en daarom is het zo leuk om verschillende plekken te bezoeken en de heerlijke wijnen te proeven. Alle plekken liggen niet al te ver uit elkaar, dus als je een keer wat dichter bij huis wilt blijven is dit een perfecte camperroute voor jou!

Reims

Wijngaard Bourgogne

De eerste stop van deze camperroute richting de Bourgogne is Reims. Le camping municipal is een camperplaats in de buurt van Reims waar je kunt verblijven met je camper. Deze mooie stad ligt halverwege tussen Parijs en Luxemburg. Reims staat ook wel bekend als de stad van de kroningen en champagne. De belangrijkste attractie van de stad is de in de 13e eeuw gebouwde kathedraal. In totaal werden er 33 koningen van Frankrijk gekroond in Reims. Daarnaast staat de stad natuurlijk bekend om zijn champagnehuizen en dat is zeker een bezoekje waard (of zelfs meer). Er zijn een hele hoop champagnehuizen om uit te kiezen zowel ook de grote wijngaarden Veuve Clicquot-Ponsardin en Taittinger. Champagne mag alleen champagne genoemd worden als het uit de champagnestreek komt. Mousserende wijnen uit andere streken mogen dan ook geen champagne worden genoemd. 

Chablis

Chablis wijn

We rijden nu door naar de volgende stop en dat is Chablis. Je kan hier bij Camping du serein in de zomerperiode overnachten. Chablis is een hele mooie wijnstreek maar Chablis is ook een hele leuke stad om te bezoeken. De stad wordt omringt door vijf kilometer aan wijngaarden. In Chablis zitten tientallen wijnhuizen maar het is een hele kleine stad waardoor je gewoon van wijnhuis naar wijnhuis kunt lopen. Maar ook buiten de stad zitten zijn veel wijnhuizen te vinden en deze zijn eigenlijk nog leuker omdat ze direct aan de wijngaarden grenzen. Chablis is een witte droge wijn gemaakt van de Chardonnay druif en deze wijn mag alleen Chablis genoemd worden als het hier is gemaakt. We gaan de camperroute door de bourgogne weer voortzetten. 

Beaune

Hospice Beaune

Op 1,5 uur afstand van Chablis ligt Beaune en dit is dan ook de volgende stop. Camping les cent vignes is een campingplaats in Beaune die vanaf maart tot en met november is geopend. In Beaune vind je hele mooie wijngaarden. Dit is alleen al fantastisch om doorheen te rijden en de mooie wijnvelden te bekijken. Er zijn hier veel wijnhuizen te vinden, je zit tenslotte in de Bourgogne. Ook is het mogelijk om met de fiets door de wijnvelden te fietsen inclusief een wijnproeverij. Er zijn vele mogelijkheden om de lekkere wijnen van deze streek te proeven. Beaune is ook een erg leuk plaatsje als je even wilt shoppen en genoeg plekken om een lekkere wijn te kopen en deze heerlijk bij de camper in de Bourgogne op te drinken. 

Daarnaast is het ook interessant om naar de Hospices de Beaune te gaan. Deze liefdadigheidsorganisatie is in 1443 opgericht en dient nu als museum in Beaune. Wat ook leuk om te weten is, is dat er jaarlijks in het derde weekend van november een hele grote wijnveiling plaats vindt in deze liefdadigheidsorganisatie. Deze wijnveiling bestaat al 150 jaar en hier komen dan jaarlijks ook wijnliefhebbers van over de hele wereld naar toe. De opbrengst van de wijnveiling gaat ook nog eens naar een goed doel.

Pommard

camperroute bourgogne

Het is ook leuk om naar Pommard te gaan en dit ligt om de hoek bij Beaune. Pommard is ook een hele leuke plek om te bezoeken als wijnliefhebber. Ook hier kan je heel veel wijnproeverijen doen. Een echte aanrader is Chateau De Pommard. Dit wijnhuis heeft 20 hectare aan wijnvelden. Deze wijnvelden zijn te zien vanuit het wijnhuis. De wijnproeverij is erg leerzaam en je zal veel te weten komen over de verschillende wijnen die zij maken. 

Dijon

Musee des beaux arts

Uiteindelijk rijden we door naar de laatste stop van deze camperroute door de bourgogne en dat is Dijon. Een klein stukje uit de stad vind je camping du lac, een mooie rustige camping waar je zou kunnen verblijven. Dijon is de hoofdstad van de Bourgogne, deze plek mag dus zeker niet overgeslagen worden. Dijon heeft een historisch centrum met veel oude herenhuizen en leuke restaurantjes. Een van de grootste musea in Frankrijk is in Dijon te vinden. Dit museum heeft Musée des Beaux-arts en heeft een grote collectie aan schilderijen, sculpturen en tekeningen. Het museum is te vinden in het paleis van de hertogen in de Bourgogne en is zeker de moeite waard om te bezoeken.

Wanneer je aan de Bourgogne denkt, dan denken mensen vaak alleen aan wijn maar we mogen de mosterd uit Dijon ook niet vergeten. De stad staat bekend om zijn mosterd en deze kan je kopen op de markt in de hallen van Dijon. Het is ook leuk om de uilenroute te doen, ook wel Parcours de la Chouette genoemd. Dit is een leuke stadswandeling die je alle leuke plekjes van de binnenstad laat zien. Hierbij leer je veel over de stad leren en kom je leuke terrasjes tegen. 

Hieronder vind je de afstanden van deze camperroute door de Bourgogne en hoe lang het ongeveer duurt. Je hoeft natuurlijk niet van Dijon naar huis te rijden want je kunt de reis altijd verder voortzetten naar een hoop andere mooie plekken in Frankrijk.

Amsterdam – Reims: 5,5 uur (470km)

Reims – Chablis: 2,5 uur (200km)

Chablis – Beaune: 1,5 uur (135km)

Beaune – Dijon: 45 minuten (45km)

Dijon – Amsterdam: 7 uur (775km)

Camperroute door de Bourgogne

Nog geen leuke camper maar wil je wel graag een mooie reis maken? Bekijk dan ons aanbod aan campers hieronder.

Bekijk onze campers en caravans

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>