Overwinteren met camper in de Algarve

Ben je nu al helemaal klaar met het ongure weer in Nederland terwijl de wintermaanden nog voor de boeg staan? Spanje en Portugal zijn perfecte bestemmingen om de winter door te brengen met een camper.

De winter ontduiken in Zuid-Europa

Ga er niet vanuit dat je een duik zult maken in de zee, maar het milde klimaat van landen als Spanje en Portugal zorgt ervoor dat je me
t een lekker kleurtje huiswaarts kunt keren. Met een temperatuur
tussen de 15 en 20 graden is het in de winter goed toeven in gebieden zoals de Algarve.

Wat de Algarve te bieden heeft

Voel je je het beste thuis onder de Nederlanders? Dan is Monte Gordo, meestal ook de warmte plek in de Algarve, de uitgesproken bestemming voor jou. Hier kun je goed met de fiets uit de voeten omdat het landschap vlakker is dan andere stukken van Portugal.

Liever genieten van anonimiteit? Een vissersdorpje als Santa Luzia of Pedras d’el Rei biedt de perfecte uitkomst om van alle rust te genieten. Soms is het noodzaak om een bootje te pakken om een strand in het oosten van de Algarve te bezoeken.

overwinteren Algarve

Andere populaire plaatsen om in de Algarve te kamperen zijn Armação de Pera, een traditionele vissersplaats met een prachtige dorpskern, Praia da Rocha, met een  langgerekt prachtig zandstrand en Lagos, de grootste stad aan de westkust vol rotsstrandjes, winkeltjes en culturele bezienswaardigheden. 

Kamperen in de Algarve

Op Camptoo worden diverse campers en caravans aangeboden die zeer geschikt zijn om mee te overwinteren in het buitenland. Zo kun je bijvoorbeeld gewoon vliegen naar Faro, Lissabon of Malaga, om daar bijvoorbeeld om de camper Chillum op te pikken en je kampeeravontuur te beginnen. Ontdek hier welke kampeerwagen perfect is voor jouw vakantie in Zuid-Europa.

 

Anderen bekeken ook

  1. Zeker mooi land en heerlijk eten! Eduard wist ons ook precies de mooie stranden en leuke staanplekken voor de camper uit te leggen, zeker een aanrader!

  2. Wijzelf gaan vaak in de winter naar de Spaanse kust, maar Algarve lijkt me ook wel wat. We houden ook van activiteit, dus hebben de naam Monte Gordo goed genoteerd. Dank voor de tips.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>