“Je bent mobiel net zoals op de fiets, maar dan wat luxer”

"Iemand die we kennen heeft een camper en vertelde ons daar mooie verhalen over. Zo zijn we enthousiast geworden en op zoek gegaan naar de ideale camper", Jacqueline.

De camper van Meindert

Henri en Jacqueline kozen voor de camper van Meindert. “De camper voldeed aan onze verwachtingen. Eten koken was wel aanrommelen, maar heel gezellig om met zo’n ding iedere keer te verhuizen. Je bent mobiel net zoals op de fiets, maar dan wat luxer”, zegt Jacqueline.

De eerste campertrip

Henri en Jacqueline reden eerst naar Luxemburg om bij een kennis op visite te gaan. De volgende dag gingen ze door naar Bodensee in Duitsland. Dit is een enorm meer dat grenst aan Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. “De omgeving hier is ontzettend mooi. Zeker de moeite waard. We verbleven op een drukke, maar gezellige camping in de buurt”, zegt Jacqueline.

eerste campertrip

In Beieren heeft het stel het Adelaarsnest bezocht. Dat is ooit het buitenverblijf van Hitler geweest, maar over de geschiedenis ervan wordt niet veel gesproken. Daar is bewust voor gekozen om niet het verkeerde publiek te trekken. Over het algemeen bezoeken toeristen deze plek voor het mooie uitzicht.

eerste campertrip

De vakantie eindigde in Wenen. “In Wenen zijn overal mooie routes en ook parkeren met de camper gaat daar zonder problemen. Vanuit Wenen zijn we binnen twee dagen weer naar huis gereden”.

Vrijheid

“Een campervakantie betekent voor ons vrijheid en het onderweg zijn. Als wij met vakantie gaan, zijn we letterlijk weg. Lekker de natuur in, steden en musea bezoeken en natuurlijk genieten van het eten. Onderweg kom je veel moois tegen. Vroeger gingen we met het hele gezin naar een kindercamping. Nu de kinderen groot zijn, reizen we met z’n tweeën. Met z’n tweeën reizen is ideaal. We willen van niemand afhankelijk zijn of rekening houden met. Dat is voor ons het leukste. We spreken nooit een vaste plek af en dat hebben we ook niet gedaan tijdens deze reis. Zodra we in een dorp of stad aankwamen, informeerden we naar een plaats om te overnachten”, vertelt Jacqueline over hun eerste campertrip.

Nog een keer?

“We kijken op een hele fijne manier terug naar onze eerste campertrip. Met het weer hadden we ook geluk. We zullen zeker nog een keer een camper huren”, zegt Jacqueline.

Ben je benieuwd geworden naar een campervakantie? Bekijk ons aanbod hier.

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>