Daredevils op reis: drie activiteiten in Italië

Klimmen, wandelen en vliegen: unieke sensaties met de mooiste uitzichten in Italië.

Een bucketlist kan nooit te lang zijn. Wij helpen je graag om je wensenlijstje uit te breiden: onvergetelijke activiteiten in Italië die daredevils op reis niet mogen missen.

De Etna op Sicilië

De Etna is een prachtig stukje natuur van meer dan 3000 meter hoog. De Etna ligt op Sicilië en is de grootste en meest actieve vulkaan van Europa en staat vrijwel nooit geheel op non-actief. De lavastromen van deze actieve vulkaan hebben indrukwekkende sporen achtergelaten in het landschap en de kraters zien er spectaculair uit. Alleen al de voet van de Etna is een bezoekje waard. Houd jij wel van een extra scheutje adrenaline, dan heeft de vulkaan ook voor jou fraaie vooruitzichten in petto. Je hoeft namelijk niet beneden te blijven.

daredevils op reis

Beklimmen

Er zijn verschillende manieren om de Etna te beklimmen. Zo is er een kabelbaan die je tot 2500 meter hoog brengt en zijn er busjes die je vanaf daar (onder begeleiding van een gids) naar boven kunnen vervoeren.

Om de hoogste krater ‘Cratere Nuova’ te bereiken, kan je gebruik maken van de kabelbaan om vanaf daar de weg naar de krater te voet af te leggen. De Cratere Nuova ligt op 3300 meter hoogte en deze klim duurt in totaal zo’n vier uur (heen en terug). Voor de echte daredevils op reis is het ook mogelijk om de kabelbaan te skippen en de eerste 2500 meter ‘gewoon’ te voet af te leggen (een pittige trip van ongeveer 2 uur). Het uitzicht is fenomenaal; zowel onderweg als van boven.

Kortom: krijg jij een kick van hoogtes en uitzicht, bezoek dan de Etna! Als we de verhalen van voorgangers mogen geloven, maken de rollende stenen op de onverharde wegen naar boven het klimmen extra spannend!

Gevaarlijk?

De Etna is nog altijd actief, zo heeft er in februari nog een eruptie plaatsgevonden. Is het dan niet gevaarlijk om ‘m te bezoeken of te beklimmen? Vanwege de hoge activiteit is het beklimmen van de Etna intens en altijd ietwat gevaarlijk. Gelukkig verraadt een vulkaanuitbarsting zich vaak door gerommel: aardschokken diep in de berg. In de lagere delen kun je vrij rondlopen. Helemaal tot de top en de enorme centrale krater, kom je alleen onder begeleiding én enkel als de meteorologische en geologische omstandigheden het toelaten. De mensen die in de omgeving wonen schijnen overigens niet “bang” te zijn voor de uitbarstingen van de Etna, omdat het vaak een geweldig spektakel is.

Meer informatie over een bezoekje aan de Etna vind je hier.

Tibetaanse hangbrug

Ervaar een nieuwe wandelsensatie op de allerlangste Tibetaanse brug van de hele wereld: Ponte Tibetano Cesana Claviere. Het brugparcours van maar liefst 478 meter lang is opgedeeld in drie delen en biedt ook een extra uitdaging: klimmen. Om de wandeling over de brug extra spannend te maken, kun je (binnen ongeveer een uur) naar het derde en laatste deel van de brug toe klimmen in plaats van wandelen. De loopbrug hangt boven het dorpje San Gervasio Gorge en gaat ook over een diep dal.

daredevils op reis

Paragliden boven het Gardameer

Waar er bij parachutespringen eerst een snelle vrije val aan vooraf gaat, is het bij paragliden de bedoeling om zo lang mogelijk in de lucht te blijven hangen. Het is daarom een mooie manier om zo lang mogelijk van de grote hoogte en het uitzicht te genieten. Met voldoende ervaring is het mogelijk om uren in de lucht te vertoeven en grote afstanden af te leggen, waardoor het schitterende uitzicht blijft veranderen. 

Het Gardameer is een van de mooiste plekken om deze prachtige sport te beoefenen. Ga hier een nieuwe ervaring aan door middel van een tandemvlucht; samen met een ervaren paraglider!

letterlijke hoogtepunten van zwitserland

Paragliden bij het Gardameer kan via:

Heb jij meer tips voor de daredevils op reis? Laat het ons weten in de reacties!

Gerelateerde berichten

  1. Bedankt voor de goed info over de gaskraan aan/uit (wij met camper van 1989 doen hem altijd dicht tijdens rijden)
    Italië info ook zeer welkom, voor aankomende zomer.
    Onze camper staat buiten, jaar rond, inderdaad de (gas)leidingen in de gaten houden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>