Keukenhof: een bloemensensatie in Nederland

Het beroemde bloemenpark Keukenhof is weer open. Keukenhof heeft zich dit jaar laten inspireren door Nederlandse kunst, van onder andere Mondriaan en Rietveld. Op het Food & Flower festival kun je binnenkort genieten van eten, drinken, muziek én bloemen.

Wauw! Er verschijnen weer groene blaadjes aan de bomen en ook de eerste krokussen heb je vast al gespot. Het kan nog fleuriger!

Dit voorjaar staan er meer dan 7 miljoen bloembollen in bloei in Keukenhof: krokussen, narcissen, hyacinten, lelies en wel 800 verschillende soorten tulpen! Het bloemenpark is de afgelopen 67 jaar uitgegroeid tot een wereldwijd begrip, jaarlijks komen er 1 miljoen bezoekers uit meer dan 100 landen.

Thema 2017: Dutch Design

Dit jaar is het thema “Dutch Design”. De miljoenen bloemen vormen een prachtig plaatje van het werk van Nederlandse kunstenaars zoals Mondriaan en Rietveld. Wel eens bloembollenmozaïek gezien?

Food & Flower Festival

Het lange bevrijdingsweekend is een mooie gelegenheid om een bezoekje te brengen aan dit wereldberoemde lentepark. Zaterdag 6 mei en zondag 7 mei wordt het Food & Flower festival georganiseerd. Er staan dan verschillende foodtrucks in het park, je kan er picknicken tussen de bloemen en op de achtergrond wordt er lounge muziek afgespeeld. Eten wordt ineens een hele beleving! Je kan zelfs deelnemen aan verschillende proeverijen, om te ontdekken wat bloemen voor eten en drinken kunnen betekenen.

Kinderen? Een gratis speurtocht, een kinderboerderij, doolhof en speeltuin zorgen ervoor dat ook zij zich niet hoeven te vervelen.

Overnachten

Wordt het een dagje uit óf toch een weekendje weg? Met een camper overnacht je makkelijk in de omgeving, op camping Sollasi bijvoorbeeld. De camping ligt ook in de buurt van het strand. Een mooie afsluiter van het weekend?

Heb jij al plannen voor het lange ‘bevrijdingsweekend’? Deel het met de rest door middel van een reactie hieronder 🙂

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>