Ga wandelen in het subtropische zuidwesten van Engeland

Het milde klimaat in subtropisch Zuid-West Engeland maakt het tot een ideaal wandelgebied voor ervaren en onervaren wandelaars. De stranden, baaien en indrukwekkende rotsformaties zorgen voor een prachtig uitzicht op de zee. Voor wie nog niet bekend is met het gebied is de route van Plymouth naar Torquay een fijne kennismaking.

Wandelen in de Engelse Rivièra

De Zuid-West kust van Engeland staat bekend om zijn mooie uitzichten op zee en fijne wandelroutes. Langs de kustlijn loopt het South West Coast Path. Deze wandelroute is in totaal 1013 kilometer en een echte uitdaging voor wie wil wandelen in Zuid-West Engeland. De route is ook op te delen in kortere stukken. Ideaal voor wie zijn eigen plan wilt trekken. Deze 3 routes helpen jou alvast op weg.

wandelen in Zuid-West Engeland

Wandelroute 1: Plymouth – Dartmouth

Begin je reis in Plymouth en wandel via Bolberry richting Torcoss. In dit stuk van je route ligt een Area of Outstanding Natural Beauty. Dit houdt in dat de overheid dit gebied heeft erkend als een streek met buitengewoon natuurlijke schoonheid. Onderweg wandel je langs de 2 grote zoetwatermeren Slapton Sands en Slapton Ley, waar je onder meer zeldzame planten en dieren tegenkomt. Bij Bolt Tail kun je verschillende valken spotten zoals de torenvalk en de slechtvalk. Vogelliefhebbers kunnen ook hun ogen uitkijken bij South Milton Ley waar verschillende vogelsoorten leven. In Dartmouth vind je oude ruïnes die je herinneren aan de tijd waarin Dartmouth een belangrijke zeehaven was. Een ander hoogtepunt op deze route zijn de prachtige baaien met namen als Ladies Cove en Deadman’s Cove.

wandelen in Zuid-West Engeland

Overnachtingstips in de buurt van deze route:

Wandelroute 2: Dartmouth – Brixham

Vanuit Dartmouth is er een mooie wandeling naar het typisch Britse kuststadje Brixham. Het eerste stuk van de wandeling loopt door een gebied dat wordt beheerd door de National Trust. Deze organisatie zorgt voor een veilige habitat voor de vele vogels die in dit gebied leven. Sommige stukken op de route kunnen voor de minder ervaren wandelaars een uitdaging zijn, maar het spectaculaire uitzicht zal een hoop goed maken. De hoogtepunten op deze route zijn: de bloemen en vlinders bij Long Sands Cliff, de zeehonden bij Mew Stone, de verschillende zeevogels en Kingswear Castle uit de 15e eeuw. Vergeet ook zeker niet een kijkje te nemen bij Berry Head waar de grootste zeekoet kolonie van het gebied leeft.

wandelen in zuid-west engeland

Overnachtingstips in de buurt van deze route:

Wandelroute 3: Brixham – Torquay

De wandeling van Brixham naar Torquay via Paignton is een relatief makkelijke route. De kustlijn op deze route maakt deel uit van het UNESCO Global Geopark Network vanwege de historische rotsformaties van miljoenen jaren oud en de geologische geschiedenis van de aarde. Vanwege de natuurlijke vorm van de baai waar Brixham en Torquay aan liggen, speelde dit gebied een belangrijke rol in de verdediging van Engeland tijdens de oorlog met Nederland in de 17e eeuw. Ook zijn er overblijfselen van forten te vinden uit de tijd van Napoleon. De wandeling loopt via de promenades langs het strand richting de rode zandsteen rotsen en langs spannende rotswanden.

wandelen in Zuid-West Engeland

Overnachtingstips in de buurt van deze route

Op de officiële website van de South West Coast Path vind je meer handige informatie over parkeren en leuke routes van verschillende lengtes.

Dartmoor National Park

Naast Torquay ligt het Dartmoor National Park. Ga hier wandelen met een gids die je alles kan vertellen over het park. Bovendien is het mogelijk om een audiowandeling te volgen of zelf op pad te gaan met een van de vele uitgestippelde routes. Er zijn verschillende paden, dus of je nou een ervaren of onervaren wandelaar bent, er zijn genoeg geschikte paden om uit te kiezen. Bijzonder is ook de Dartmoor pony die in het park leeft en verzorgd wordt door de boeren en bewoners van het park. Verder leent het park leent zich uitstekend voor wie wil fietsen, klimmen of vissen.

Ontdek meer over Dartmoor National Park op de officiële website.

wandelen in Zuid-West Engeland

wandelen in Zuid-West Engeland

Bekijk hier ons aanbod en ontdek welke camper past bij jouw wandeling in Zuid-West Engeland 🙂

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>