Appen achter het stuur: iPhone gaat het onmogelijk maken

Het nieuwe besturingssysteem dat Apple in het najaar uitbrengt (iOS 11) heeft een nieuwe functie; "Do Not Disturb While Driving". iPhone kan zo automatisch bericht-notificaties blokkeren terwijl je rijdt.

Houd je ogen op de weg! Je weet dat het verstandig is, maar het blijft voor veel mensen toch lastig om de verleiding te weerstaan. Je iPhone gaat je hier een handje bij helpen. Het nieuwe besturingssysteem (iOS 11) dat in het najaar uitgebracht wordt, kan namelijk detecteren of je aan het rijden bent en dat heeft bepaalde gevolgen.

Appen achter het stuur

“Do Not Disturb While Driving”

Een op de acht automobilisten stuurt weleens een berichtje tijdens het rijden, concludeerde het CBS. Ben jij er ook zo eentje die het lastig vindt om je ogen op de weg te houden als je merkt dat je een berichtje binnenkrijgt op je telefoon én gaat het in dit geval ook nog eens om een iPhone? Dan kan de nieuwe “Do Not Disturb While Driving”-functie van Apple je nog wel eens van pas komen.

Vanaf het moment dat je deze modus ingeschakeld hebt (ja, kleine kanttekening: je moet dus wel eerst zelf een keer de moed bij elkaar rapen om ‘m in te schakelen), merkt je iPhone het als je rijdt. Zodra je rijdt, zet je telefoon zichzelf automatisch op stil en blijft je scherm zwart als je berichtjes binnenkrijgt. Je hoort en ziet dus niets!

Voelt het vervelend om je contactpersonen even te “negeren”? Je kunt ook instellen dat je iPhone automatisch een berichtje terugstuurt waarin je uitlegt dat je op dat moment achter het stuur zit en dus even niet bereikbaar bent. Dus zelfs dat is geen smoes meer om toch je telefoontje nog even te pakken. Veiligheid voor alles! 😉

 

Tot slot een (leuk) weetje:

wist je dat mannen ondeugender zijn dan vrouwen?
Het CBS heeft aangetoond dat zij tijdens het rijden vaker met hun telefoon bezig dan de dames.

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>