De perfecte Australische off road vouwwagen

Zou je wel eens willen camperen buiten de gebaande asfaltpaden, bijvoorbeeld in Australië? Met deze vouwwagen wordt dit mogelijk!

De Patriot Camper X1 is een stoere Australische off road vouwwagen. Speciaal ontworpen voor kampeerders die een stevige maar flexibele wagen nodig hebben voor off road trips.

Patriot Camper X1

Omdat de makers van dit design geen vouwwagen konden vinden die voldeed aan de wensen van iemand die graag off road wil rijden, besloten ze er zelf een te ontwerpen. Zo’n wagen moet natuurlijk klein en licht van gewicht zijn. Voor een off road trip is het belangrijk dat de wagen tegen een stootje kan en dus stevig is gebouwd. Met dat in het achterhoofd ontwikkelden de makers de Patriot Camper X1, dé perfecte off road vouwwagen!

De Patriot Camper X1 heeft een lengte van 3,3 meter, een breedte van 1,85 meter, is slechts 1,75 meter hoog (ingeklapt) en je kan er maar liefst 640 kilo aan bagage in vervoeren. De tent (die je op je bestemming kan uitklappen) biedt ruimte voor vier personen. Er is ook een variant voor twee personen op de markt.

off road vouwwagen

Alle functies

De wagen heeft een ingebouwde luchtvering. Hiermee kan je de Patriot tijdens het rijden omhoog liften, zodat de onderkant van je camper nooit de grond raakt. Op vlak terrein laat je de Patriot weer zakken en rij je rustig verder. Daarnaast is de Patriot voorzien van dubbele schokbrekers en terreinbanden. De vouwwagen heeft ook een ingebouwde koelkast, spoelbak en gasstel die je kan uitklappen. Daarnaast is er gedacht aan een besteklade, werkblad en flessenopener. Onder het “keukentje” vind je de gasflessen en een barbecue rooster. Tenslotte heeft de vouwwagen een 120 aH accu die je kunt opladen bij een 240 volt stroomaansluiting. Met de 350 Watt lader kun je via usb-stopcontacten onder andere smartphones opladen. Optioneel kun je nog kiezen voor zonnepanelen.

Te koop

De Patriot Camper X1 heeft de afgelopen vier jaar steeds opnieuw de prijs voor “Australian Camper of the Year” gewonnen. De vouwwagen is te koop in de USA, maar helaas nog niet in Europa. Je betaalt voor zo’n mooie wagen omgerekend €35.226,-!

Huren

Vind je de prijs te hoog maar wil je ‘m wel eens proberen? Een Australische verhuurder biedt een soortgelijke vouwwagen aan!

off road vouwwagen

Benieuwd naar meer vouwwagens in Australië? Bekijk hier het aanbod

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>