Kamperen in het hol van de roze leeuw

Met de start van de Giro d’Italia ligt een lange zomer bankhangen in naam van de wielersport in het verschiet. Veel spannender is het om de Spartaanse prestaties van de sterkste renners ter wereld te laten samenvallen met jouw ontspannen kampeervakantie. De komende drie weken houden wij je op de hoogte van de mooiste campings langs de route van de Giro en van de beste plekken om Vincenzo Nibali, Simon Yates en natuurlijk onze Tommeke aan te moedigen. Vandaag week 1: de aftrap.

Etappe 1 (zaterdag 11 mei) – historisch Bologna 

Vandaag is rood. Maar ook roze. Als we de wielerexperts moeten geloven dan. Volgens hen verruilt Tom Dumoulin aan het einde van de eerste etappe, na een heuvelachtige individuele tijdrit van 8 kilometer van Bologna naar San Luca, zijn rode shirt (de kleuren van team Sunweb) in voor de roze jersey (de leiderstrui van de Giro). Een geweldige start van de Giro d’Italia natuurlijk, maar daarvoor moet de Nederlander wel eerst de andere favorieten Primoz Roglic, Ion Izagirre, Sam Oomen en Victor Campenaerts het snot voor de ogen rijden.

campings giro d'italia

Wil je jouw favoriete renners zien warmtrappen voordat ze zich met gierende banden katapulteren over de historische bestrating van Bologna, verzamel je dan in de straten van de oogverblindende universiteitsstad. Zie je ze liever schuimbekkend over de meet komen? Zoek dan een plekje in de buurt van de Santuario della Madonna di San Luca, buiten de stad.

campings giro d'italia

Campingtip:

Camping Centro Turistico Citta di Bologna is een ontspannen camping met veel schaduwplekjes op loopafstand van startplaats Bologna. Een goede uitvalsbasis dus voor zowel de start als finish. Heb je ondanks dat je zelf geen tijdrit hebt gereden toch behoefte aan verkoeling, dan biedt de camping een heerlijk zwembad.

hotelcamping.com

Etappe 7 (vrijdag 17 mei) – de Abruzzen en de pieken van de Apennijnen

Of onze Tommeke nog steeds, nog steeds niet of misschien wel opnieuw in de roze trui rijdt, zullen de voorgaande zes etappes moeten uitwijzen. Feit is dat de zevende via de oostkust van Italië landinwaarts rijdt, over zowel vlakke als heuvelachtige wegen, dwars door de Abruzzen. En dat betekent: ’s ochtends vroeg met je eigen racefietsje de bergen in om een mooi plekje in de bermen op te zoeken. Vandaag bestaat het decor namelijk uit de pieken van de Apennijnen en gifgroene natuurparken, hopelijk in bloei.

campings giro d'italia

De eerste kilometers vanuit startplaats Vasto gaan langs de zandstranden van de Adriatische kust, de heuvels wachten landinwaarts. Om finishplaats L’Aquila te bereiken moeten de coureurs een flink klimmetje van 9 kilometer trotseren, waarna nog ruim 40 kilometer aan vals plat en afdalen wacht. Ook in de laatste paar kilometer moeten de renners nog even aanzetten. De finish heeft namelijk een venijnig staartje bergopwaarts.

Campingtip:

Camping Cardito ligt op een van de mooiste plekjes in Nationaal Park Gran Sasso en Monti della Laga. Langs een bergpas tussen het meer Campotosto en de Cafassevallei. Op een hoogte van 1430 meter en dus omringd door geweldig groene berglandschappen, en niet onbelangrijk: in de omgeving van de finishplaats.

agricampingcardito.com

Etappe 8 (Zaterdag 18 mei)

Na een dag ploeteren door de Apennijnen kunnen de renners uitkijken naar een voornamelijk vlakke achtste route langs de kust. Maar daar houdt ook alles bij op. Met een totale lengte van 239 kilometer in noordelijke richting tussen de plaatsen Tortoreto Lido en Pesaro is de route van vandaag de langste afmatting van de Giro. Genoeg plekjes langs het parcours om het peloton voorbij te zien zoeven.  

campings giro d'italia

We zeiden het al: voornamelijk vlak. Want na een eerste helft horizontaal peddelen moeten de beroepsfietsers de Monte della Mattera beklimmen, de Monteluro en de Gabicce Monte. Ook hier als wielerliefhebber waar voor je geld. Hoop je op een felle eindsprint vlak voor de finish, nestel je dan in de haven- en badplaats Pesaro, de laatste drie kilometer is namelijk vlak.  

Campingtip:

Camping Podere Sei Poorte van de Nederlanders Hans en Sietske ligt in een landschap dat je het best kunt omschrijven als een kampeerparadijsje. Middenin een lappendeken van glooiende bossen en goudbruine akkerlanden, met kampeerplekken ruim genoeg voor je camper, caravan, auto, tent en fietsen.
podereseipoorte.it

Nog geen camper om de Giro te volgen? Bekijk al onze campers en caravans:

Bekijk al onze campers en caravans

Anderen bekeken ook

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>