LMC Liberty 6500 Turbo Diesel

LMC Liberty 6500 Turbo Diesel | (1 beoordeling)

Dokkum, Friesland, Nederland

Over de eigenaar

Verhuurder Hendrik

Reageert op 0% van de berichten
Accepteert 33% van de aanvragen

Eigenschappen

Bouwjaar:
1992
Km vrij:
Onbeperkt
Brandstof:
Diesel
Transmissie:
Handgeschakeld
Rijbewijs:
B
Slaapplaatsen:
5
Zitplaatsen:
6
Gordels:
4

Beschrijving

Voorzieningen

Accessoires

Huisregels

Niet Roken
Huisdieren toegestaan
Kindvriendelijk
Sneeuwbestemmingen toegestaan
Festivals niet toegestaan
Nederlands rijbewijs verplicht
Minimum leeftijd: 23 jaar
Annuleringsvoorwaarden: Normaal

Verzekering

Dekking
WA + Beperkt casco
Dekkingsgebied
Europa
Inbegrepen
Pechhulp service

Borg

De borg voor dit kampeermiddel bedraagt €1.000. De borg wordt na de huurperiode aan je teruggestort.

1 Beoordeling

Hendrik lijkt een hele aardige kerel, die z’n camper nog niet zo lang heeft en er heel blij mee is.
En dat is begrijpelijk want op vakantie met een camper is aan te bevelen.
Of je dat met deze moet doen is echter wel zeer de vraag.
Hendrik had al aangegeven dat de stuurbekrachtiging lekt en dat deze af en toe moet worden aangevuld.
Het is een flink verouderde camper en Hendrik “doet niet heel moeilijk over dingen”, zo zegt hij zelf.
Dus met veel plezier het ding helemaal in Dokkum opgehaald.
En hij rijdt best prima. Het wind geluid is wel erg hard.
“Goed, ingepakt, kinderen ingeladen en op weg”, zin in vakantie.
Bij een scherpe bocht laat je inderdaad een spoor van olie achter.

Toen ik bij het parkeren m’n zoontje vroeg het raampje dicht te draaien aan de bestuurderskant was het raam uit z’n geleider gevallen en moest ik op aanbeveling van Hendrik de bekleding loshalen om het raam te repareren. Ach ik ben handig en Hendrik doet niet moeilijk dus waarom ik dan wel?!
Achter de bekleding ontdekte ik ducktape om de constructie bij elkaar te houden, geen wonder dat het losliet. De bijgeleverde tieraps boden uitkomst. Hendrik had een voorspellende blik.
Duck tape hielp ook om het wind geruis tegen te gaan, want dit werd veroorzaakt door een slecht sluitend raam aan de andere kant.

Een afdaling in Luxemburg, Het is daar niet zo heel hoog. Toch komt tijden het afdalen ineens de geur van rubber binnen, “Ach ze verbranden vast ergens n auto band” zei ik nog, als ik dan ineens ontdek geen remkracht meer te hebben. De handrem en heel hard op de motor remmen moeten ons van een ongeluk redden. De gedachte om zuidelijker te gaan met echte afdalingen verviel wel hiermee. Ik had immers kinderen in de camper.

De wagen is heel gastvrij uitgerust met kopjes, bordjes, handig afwas teiltje, afwasmiddel etc. een badminton setje met een net, tafel en kleine stoeltjes. Hartstikke leuk en kneuterig.
Ook waren er nieuwe dekbedden en fijne kussens. Detail, de dekbeden waren nog niet gewassen en jeukten dus als ’n idioot de eerste nacht.

De luifel uitzetten is zo’n momentje dat leuk hoort te zijn. Hier moest ik eerst met een klein laddertje en plastic ding vast zetten met de bijgeleverde ducktape, Omdat hey er uitzag dat het anders niet helemaal goed zou komen. Henrik had een voorspellende blik, met z’n meegeleverde ducktape.
De luifel stond helaas op half zeven de volgende ochtend. Alles maar weer ingeklapt en ingerold. bang dat het stuk gaat.
Het dicht doen van het raam bij het tafeltje, moet heel voorzichtig gebeuren, hoe voorzichtig bleek toen mijn zoon van 16 deze sloot en er een flinke scheur in kwam.

Wij uitzoeken hoeveel zo’n raam zou kosten. Hendrik doet immers niet moeilijk en wellicht konden we er samen uitkomen, schade 2e hands 200,- euro. Echter vond Hendrik dat we het wel na de vakantie zouden regelen. Prima.
De ramen blijven een terugkerend thema, ’Een dag later hadden we namelijk een scheur in ’n ander plastic raam. Nou ja raam, een groot stuk plexiglas dat zat vast geschroefd op de plek waar ooit een klapraam had gezeten. Waar de scheur van komt blijft een raadsel. De algehele staat van de camper doet het ergste vermoeden. Dingen gaan gewoon stuk aan dit ding.

Het fijne van zo’n camper is dat je water hebt. Een keukentje, zelfs een wc voor als het nodig is, en allerlei kast ruimte. Maar dan moet je af en toe wel iets bij vullen of leegmaken. De vuilwater tank moest geleegd worden, en met twee keer een emmertje er onder was dat klaar, hartstikke handig. een beetje zorgelijk is echter dat hij na het sluiten gewoon blijft door druppelen. ook dat gedeelte lijkt aan het eind van z’n krachten te zijn gekomen.

In de vakantie werd het in het gezin een soort van grap, “wat gaat er nu weer stuk? voorzichtig met de deur je weet maar nooit!”, dat soort dingen.

Echter als je eens goed naar de camper kijkt zie je overal schroefjes, kit en duck tape om de zaak bij mekaar te houden. De versleten staat van de camper maakt dat deze wat mij betreft voor verhuur echt volledig ongeschikt is. Als het je eigendom is, is het vast een fantastisch ding om te hebben. En kan je uitgebreid de tijd nemen om alles echt in orde te maken en te repareren ipv te fiksen met tapjes en tie-raps en schroefjes die daar niet thuis horen.

Toen ik de Camper terug bracht en probeerde iets over de staat aan te geven dat er toch we het een en ander mankeerde. Dat de remmen eigenlijk niet goed werkte, was daar weinig oor voor. Ze waren er zelf al een keer een hele week mee weg gehad en dat was fantastisch geweest. Al die dingen moest je uitsluitend op de motor remmen dat wist Hendrik wel zeker en z’n moeder die er naast stond beaamde dat hartstochtelijk. Enige interesse voor mijn kritiek was geheel afwezig.

En vervolgens zijn we aangeslagen voor dik 900,- euro ivm twee kapotte ramen. Ik snap nou wat Hendrik bedoelt met dat hij niet moeilijk doet. Hij naait je graag een oor aan en het lijkt mij alsof hij de verzekering en de huurder gebruikt om z’n verlopen camper langzaam aan in orde te brengen.
een raam is door ons stuk gegaan en hadden we voor 200,- kunnen leveren. De vraag of die kosten volledig voor ons zijn, zijn discutabel. Maar en-passant laat hij oog het al kapotte raam dat was vervangen met een stuk plexiglas als op onze kosten repareren. Van een redelijke: “allebei de helft,100 euro schade” Stuurt hij vrolijk 900,- euro door. Daar klopt niets van!

Hendrik geeft je de indruk dat hij ook wel snapt dat het ding wat extra coulance van de huurder verlangt, maar aan het eind van de rit heeft hij ons een oor aangenaaid en zijn we feitelijk onveilig met dat ding op vakantie geweest.
Hij bezorgt hiermee niet wat mij betreft niet alleen zichzelf maar ook Camptoo een slechte naam. Want hij staat wat ons betreft voor de verhuurder die uiteindelijk niet zuiver op de graat opereert.