4 vaste bedden in luxe ruimtewonder

Knaus Weinsberg Cosmos Family | (2 beoordelingen)

Houten, Utrecht, Nederland

Over de eigenaar

Verhuurder Arjen

Eigenschappen

Lengte:
5.99 m
Breedte:
2.05 m
Hoogte:
2.85 m
Bouwjaar:
2010
Leeg gewicht:
2807 kg
Max. gewicht camper:
3300 kg
Kilometers inbegrepen:
1500 km
Brandstof:
Diesel
Transmissie:
Handgeschakeld
Rijbewijs:
B
Slaapplaatsen:
4
Zitplaatsen:
4
Gordels:
4

Beschrijving

Voorzieningen

Accessoires

Huisregels

Niet Roken
Geen Huisdieren
Kindvriendelijk
Sneeuwbestemmingen niet toegestaan
Festivals niet toegestaan
Nederlands rijbewijs verplicht
Minimum leeftijd: 27 jaar
Annuleringsvoorwaarden: Strikt

Verzekering

Dekking
WA + All risk
Dekkingsgebied
Europa
Inbegrepen
Vervangend vervoer, Vervangende camper inbegrepen en Pechhulp service

Borg

De borg voor dit kampeermiddel bedraagt €1.500. De borg wordt na de huurperiode aan je teruggestort.

Het is mogelijk om de borg te verlagen tot €350 door je te verzekeren voor het eigen risico via Camptoo.

2 Beoordelingen

De camper van vorig jaar vonden we met zijn 7 meter 30 wat aan de grote kant, zodoende viel deze buscamper van precies 6 meter bij ons in de smaak. Handig vonden we het 2x tweepersoons stapelbed, zodat niet elke dag een zitje tot bed omgebouwd hoeft te worden (en vice versa) wat bij veel campers wel het geval is. Bijzonder fijn vonden we het zonnepaneel op het dak. Op reis door Noorwegen (westkust, Jotunheimen en oosten) hebben we slechts 1 maal op een camping gestaan; toch deed de koelkast het goed. Motorisch is de camper prima, hoewel niet echt zuinig in vergelijking met nieuwere motoren. We reden zo’n 1:10 tot 1:11. Sowieso is merkbaar dat de camper al weer 8 jaar oud is; het nieuwe is er inmiddels wel van af en de eerste kleine gebreken dienden zich aan: lampjes die niet uitgaan, zekeringen die doorbranden, rol- en vouwgordijnen die niet soepel dicht en open gaan, etc. Voor de rest prima camper. Communicatie met eigenaar verliep achteraf helaas wat moeizaam, wat niet wegneemt dat we een ontzettend fijne vakantie hebben gehad.
Wij hebben met de camper van Arjen een drieweekse reis gemaakt, die ons via Duitsland, Oostenrijk en Slovenie tot in Zadar (midden Kroatie) heeft gebracht.
Het was (na talloze "tentvakanties") onze eerste camperreis.
Het is dus best moeilijk om een vergelijking te maken met andere campers; maar wij zijn zeer enthousiast over het op deze manier reizen. Vooral de vrijheid om te improviseren vonden we zeer aantrekkelijk. Voor ons was alles nieuw aan deze manier van reizen, we moesten ons er op instellen. We vonden het heel luxe en comfortabel, hoewel we even moesten ontdekken hoe e.e.a werkte (toilet, grijs water), maar dat was na enkele dagen duidelijk. Het rijden in de camper wende snel; de navigatie was erg nauwkeurig en makkelijk te bedienen. Er was veel opbergruimte met als extra overal verlichting in de kastjes en luxe leeslampjes boven je bed, zeer knus!

We moesten wel wennen aan het relatief gering aantal km dat je aflegd in vgl met een personenauto; maar dat "nadeel" bleek eigenlijk een voordeel in het kader van het relaxed reizen. De camper reed zonder problemen en we konden overal onder- door! Zeker als je ongeveer 1 maand per jaar zo wil reizen vinden wij dit een ideale manier.

Wij zijn door Arjen zeer vriendelijk en uitvoerig te woord gestaan en hij heeft ons- als beginnende campers- uitstekend "voorgelicht".