Caravan verhuren via Camptoo

Beoordeling:9.1 uit 41421 ervaringen

1. Plaats geheel vrijblijvend een advertentie

Via het online toevoegen proces geven we je eerst een indicatie hoeveel het verhuren van je caravan op kan leveren. Je kunt daarna kiezen om eerst een consultatiegesprek met camptoo te plannen of je kunt direct gemakkelijk je caravan adverteren op onze website. De keuze is aan jou! Zodra je advertentie geplaatst is zullen de huuraanvragen spoedig volgen.

2. Ontvang huuraanvragen

Je caravan is geplaatst! Om te zorgen dat je meteen veel aanvragen krijgt, word je een tijdje boven in de zoekresultaten geplaatst. Hierdoor krijg je ook een goed beeld hoeveel interesse er is in je caravan! Je wordt via de e-mail of SMS op de hoogte gesteld als er iemand interesse heeft in jouw camper. Zodra je serieus wilt overwegen een aanvraag te accepteren, voorzien we je graag van meer informatie over verzekering.

3. Laat je vertellen over een geschikte verzekering

Een caravan is automatisch meeverzekerd voor het WA-risico via de verzekering van het trekkende voertuig, je bent dus niet verplicht om hier een aparte verzekering voor af te sluiten. Het is wel aan te raden, want als als je caravan namelijk niet gekoppeld is aan een auto, is deze niet verzekerd. Ook diefstal is meestal niet gedekt zonder aparte verzekering. Je caravan kun je voor de particuliere verhuur verzekeren door middel van een dagverzekering, waarbij je alleen betaald voor de dagen dat je verhuurt, of een jaarverzekering, waarmee je onbeperkt kan verhuren voor een vast tarief. Camptoo heeft een dagverzekering, aangeboden door Marsch, waarmee je gemakkelijk all risk bent verzekerd. Doordat je alleen premie betaald voor de dagen dat je verhuurt is dit ideaal wanneer je het verhuren uit wilt proberen. Wanneer je van plan bent om veel te verhuren kun je ook kiezen voor een jaarverzekering, hiervoor kun je kijken naar NAG Direct of ACSI verzekeringen.

Klik hier voor meer informatie over onze verzekeringsmogelijkheden 

Caravan in het bos

4. Accepteer aanvragen

Jij bepaalt uiteindelijk of je een huurverzoek accepteert of niet, het is immers jouw caravan die verhuurd wordt. De huurder stuurt jou een persoonlijk berichtje waarin hij of zij vertelt wat zijn of haar vakantieplannen zijn en waarom jouw caravan zo aantrekkelijk voor ze is. Mocht je dan nog niet overtuigd zijn, dan kun je ook altijd nog meer over ze lezen op hun gebruikersprofielpagina. Door de aanvraag te accepteren ga je akkoord met de huurvoorwaarden.

5. Camptoo verifieert de huurder

Voor het betalen van de reservering, wordt de huurder gevraagd om zijn/haar rijbewijsnummer in te vullen. Camptoo controleert vervolgens de identiteit van de huurder, geldigheid van het rijbewijs en controleert zwarte lijsten.

Retro caravan op de camping
Klaar om boekingen te ontvangen?

Maak een advertentie en wordt een Camptoo verhuurder!

6. Huurder betaalt

Camptoo regelt de aanbetaling, restbetaling en waarborgsom betaling. Zodra een huurder de aanbetaling heeft voldaan, is de reservering definitief. Voor die tijd zit je nog nergens aan vast.

7. Waarborgsom en eigen risico

Het eigen risico voor huurders bedraagt bij caravans meestal €500,- per gebeurtenis en is gelijk aan de waarborgsom. Camptoo incasseert de waarborgsom vlak voor vertrek. Bij een reservering korter dan 10 dagen kan de huurder ook de waarborgsom autoriseren, waarmee het bedrag niet overgemaakt hoeft te worden.

8. De huurder brengt de caravan terug

Samen controleer je de caravan, en vul je eventuele extra kosten in, die gelijk via het Digitale Overdrachtsformulier met elkaar verrekend kunnen worden. In de meeste gevallen komt de caravan natuurlijk schoon en ongedeerd terug. In het geval dat er toch iets mis is gegaan, regel je via het Oplossingscentrum supermakkelijk dat de schade vergoed wordt en je zonder kosten kunt laten herstellen. Op deze manier kun je zonder zorgen de huurder met je caravan op vakantie laten gaan!

Caravan op camping aan het water

Heb je vragen of hulp nodig?

We staan altijd voor je klaar!

Photo of customer happiness employees working at the Camptoo office.