Hoe werkt het huren van een camper of caravan via Camptoo?

Zoek een leuke camper of caravan

Kies een caravan of camper uit ons brede kampeeraanbod die goed past bij jouw geplande kampeervakantie. Om de keuzes makkelijker te maken kun je filteren op bijvoorbeeld ophaallocatie, product types en aantal slaapplaatsen.

De online advertenties geven je een goed overzicht van de caravan of camper door middel van foto's, beschrijvingen en inventarislijsten. Zit er iets bij dat interessant voor je is, kun je deze als favoriet opslaan zodat je de advertentie eenvoudig terug kunt vinden.

Stel vrijblijvend een vraag of boek direct

Via Camptoo kun je op twee manieren contact opnemen met een eigenaar van een camper of caravan: je kunt bij de advertentie een gesprek starten via 'Stuur bericht' of je kunt direct een reservering aanvragen. Wanneer je je nog aan het oriënteren bent, kun je het beste de optie gebruiken om een vraag te stellen, zodat de eigenaar je hierbij kan helpen. Als je eruit bent met welke camper of caravan je het liefst op vakantie wilt gaan, kun je het beste een reservering aanvragen. De eigenaar kan dan officieel je reservering accepteren.

Doe de aanbetaling

Zodra de verhuurder akkoord is met de door jou voorgestelde huurperiode, kun je de aanvraag afronden. Voltooi hierbij onze verificatie procedure door je rijbewijsnummer in te vullen. Maak vervolgens je reservering definitief door de aanbetaling van 50% van de totaalprijs (tot maximaal €400) te voldoen via ons veilige betalingsproces. Je kunt dit eenvoudig online betalen via iDEAL of creditcard. De restbetaling dient voor acht weken voor aanvang van de reserveringsperiode voldaan te worden, hiervan word je automatisch op de hoogte gesteld. De eigenaar wordt pas uitbetaald zodra jij de camper of caravan hebt opgehaald. Zo ben je altijd gegarandeerd van een camper of caravan. Let op: zolang je de aanbetaling niet hebt voldaan, kunnen ook anderen de camper of caravan nog reserveren. Door de aanvraag aan te betalen ga je akkoord met de huurvoorwaarden.

Voldoe de waarborgsom

Enkele dagen voor vertrek dien je de waarborgsom van €500 per caravan of €1000 per camper te voldoen. Dit wordt naar je teruggestort zodra de eigenaar heeft aangegeven wat de eventuele schade of naheffingen zijn. Denk bij eventuele naheffingen aan: extra kilometers, aftanken of schoonmaak. Bij een reservering van maximaal 10 dagen kan deze waarborgsom ook via creditcard geauthoriseerd worden, zodat je het geld helemaal niet hoeft over te maken.

Eigen risico

De waarborgsom is gelijk aan het eigen risico. Je kunt je tegen het eigen risico verzekeren voor 8 euro per dag. Let hierbij op dat de waarborgsom nog steeds betaald moet worden. Deze wordt echter in zijn geheel terugbetaald door Camptoo of de verzekeraar.

Verzekering

De verzekering verschilt per camper en caravan. Het is daarom belangrijk om te controleren hoe de camper of caravan verzekerd is. De verzekering is gedefinieerd op de profielpagina van de betreffende camper of caravan. Tijdens de reis is het ook verstandig om een reisverzekering te hebben. Deze kun je specifiek voor jouw reisperiode afsluiten via onze partner Allianz Global Assistance.

Annuleren

Het kan natuurlijk altijd dat je niet meer op reis kunt gaan, in dat geval kun je annuleren en zullen de annuleringsvoorwaarden gelden. Het is verstandig om een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Dit kan ook bij Camptoo via Allianz Global Assistance.


Bekijk ons aanbod