Hoe werkt het huren van een camper of caravan via Camptoo?

Beoordeling: 9.1 uit 37600 ervaringen

Zoek een leuke camper of caravan

Kies een camper, buscamper of caravan uit ons brede kampeeraanbod die goed past bij jouw geplande kampeervakantie. Om de keuze makkelijker te maken kun je filteren op bijvoorbeeld ophaallocatie, product types en aantal slaapplaatsen.

De online advertenties geven je een goed overzicht van de caravan of camper door middel van foto's, beschrijvingen en eigenschappen. Zit er een camper of caravan bij die interessant voor je is, dan kun je deze als favoriet opslaan zodat je de advertentie eenvoudig terug kunt vinden.

Stel vrijblijvend een vraag of boek direct

Via Camptoo kun je op twee manieren contact opnemen met een eigenaar van een camper of caravan: je kunt bij de advertentie een gesprek starten via 'Stuur bericht' of je kunt direct een reservering aanvragen. Wanneer je je nog aan het oriënteren bent, kun je het beste de optie gebruiken om een bericht te sturen zodat de eigenaar jouw vragen kan beantwoorden. Als je een camper of caravan hebt gekozen waarmee je het liefst op vakantie wilt gaan, dan kan je het beste een reservering aanvragen. De eigenaar kan dan officieel je reservering accepteren.

Maak jouw reservering definitief

Zodra de verhuurder akkoord is met de door jou voorgestelde huurperiode, kun je de aanvraag afronden. Voltooi hierbij onze verificatieprocedure door je rijbewijsnummer in te vullen. Maak vervolgens je reservering definitief door de aanbetaling van 25% van de totaalprijs te voldoen via ons veilige betalingsproces. Je kunt eenvoudig online betalen. De restbetaling dient acht weken voor aanvang van de reserveringsperiode voldaan te worden, hiervan word je automatisch op de hoogte gesteld. De eigenaar wordt uitbetaald op de dag dat de huurperiode van start gaat. Zo ben je altijd verzekerd van een camper of caravan. Let op: zolang je de aanbetaling niet hebt voldaan, kunnen ook anderen de camper of caravan nog reserveren. Door de aanvraag aan te betalen ga je akkoord met de huurvoorwaarden.

Voldoe de waarborgsom

Enkele dagen voor vertrek dien je de waarborgsom te voldoen. De hoogte van de waarborgsom wordt door de verhuurder bepaald maar bedraagt doorgaans  €500 voor het huren van een caravan en €1000 voor het huren van een camper. De waarborgsom wordt naar je teruggestort na afloop van de huurperiode en met aftrek van eventuele schade of naheffingen. Denk bij eventuele naheffingen aan: extra kilometers, aftanken of schoonmaak. 

Eigen risico

Als je een camper huurt kun je een deel van je eigen risico verzekeren via Camptoo. Hiermee daalt je eigen risico van (doorgaans) €1000 naar €150 per gebeurtenis. Je borg daalt daarmee ook naar €350 in plaats van €1000. Gedurende het boekingsproces via Camptoo krijg je de mogelijkheid om je eigen risico te verzekeren.

Verzekering

De verzekering verschilt per camper en caravan. Het is daarom belangrijk om te controleren hoe de camper of caravan verzekerd is. De verzekering is gedefinieerd op de profielpagina van de betreffende camper of caravan. Tijdens de reis is het ook verstandig om een reisverzekering te hebben. Deze kun je specifiek voor jouw reisperiode afsluiten via verschillende verzekeringsaanbieders.

Annuleren

Het kan natuurlijk altijd dat je niet meer op reis kunt gaan, wat jammer. In dat geval is het mogelijk om via Camptoo te annuleren en zullen de annuleringsvoorwaarden die de verhuurder heeft ingesteld gelden. Het is verstandig om een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Ook dat kan via verschillende verzekeringsaanbieders.


Bekijk ons aanbod

Gebruikerservaringen

Onze huurders over Camptoo

Onze huurders over verhuurders

Hulp nodig?

Bel ons op: +31 85 208 3736


ma - za van 09:00 tot 17:30 uur

Veelgestelde vragen ›

© 2014 - 2022 - Camptoo NL B.V. - KVK 74608037 - BTW NL859966252B01