Je camper of caravan verhuren via Camptoo, zo werkt het

Beoordeling:9.1 uit 46337 ervaringen

Plaats geheel vrijblijvend een advertentie

Op onze website geven we je eerst een indicatie hoeveel het verhuren van je camper op kan leveren. Je kunt direct gemakkelijk je camper adverteren op onze website. Het aanmaken van een advertentie is binnen 10 minuten gebeurt. Onze collega's zullen je helpen met eventuele vragen en je advertentie controleren. Zodra jouw advertentie geplaatst is zullen de huuraanvragen spoedig volgen. Meteen een advertentie aanmaken? Klik dan hier.

Je camper of caravan particulier verhuren met een geschikte verzekering

Je mag je camper of caravan verhuren via Camptoo, mits deze goed verzekerd is. Je camper kun je voor de particuliere verhuur verzekeren door middel van een dagverzekering, waarbij je alleen betaald voor de dagen dat je verhuurt, of een jaarverzekering, waarmee je onbeperkt kan verhuren voor een vast tarief. Camptoo heeft een dagverzekering, aangeboden door Marsch, waarmee je gemakkelijk all risk bent verzekerd. Doordat je alleen premie betaald voor de dagen dat je verhuurt is dit ideaal wanneer je het verhuren uit wilt proberen. Voor een jaarverzekering kun je terecht bij o.a. Aveco, de NKC (Nederlandse Kampeerauto Club), Unive en NAG. Klik hier voor meer informatie over onze verzekeringsmogelijkheden

Ontvang huuraanvragen

Jouw camper is geplaatst! Om te zorgen dat je meteen veel aanvragen krijgt, word je een tijdje boven in de zoekresultaten geplaatst. Hierdoor krijg je ook een goed beeld hoeveel interesse er is in jouw camper! Je wordt via de e-mail of SMS op de hoogte gesteld als er iemand interesse heeft in jouw camper. Camptoo gaat voor jou aan de slag om zoveel mogelijk potentiële huurders naar jouw advertentie te krijgen via onze marketing kanalen.

Camper, Caravan en Camperbus op een kampeerterrein
Gelijk beginnen?

Start met verhuren

Accepteer aanvragen

Jij bepaalt uiteindelijk of je een huurverzoek accepteert of niet, het is immers jouw camper die verhuurd wordt. De huurder stuurt jou een persoonlijk bericht waarin hij of zij vertelt wat zijn of haar vakantieplannen zijn en waarom jouw camper zo aantrekkelijk voor ze is. Hier kan je ook met de huurder in gesprek gaan. Door de aanvraag te accepteren ga je akkoord met de huurvoorwaarden.

Camptoo verifieert de huurder

Voor het betalen van de reservering wordt de huurder gevraagd om zijn/haar rijbewijsnummer in te vullen. Camptoo controleert vervolgens de identiteit van de huurder, geldigheid van het rijbewijs en controleert zwarte lijsten.

Huurder betaalt

Camptoo regelt de aanbetaling, restbetaling en borgbetaling. Zodra een huurder de aanbetaling heeft voldaan, is de reservering definitief. De uitbetaling van je verhuuropbrengsten gebeurt automatisch op de dag van vertrek en staat meestal een dag een later op je bankrekening. 

Voorbeeld van een boekingsaanvraag bij camptoo

Waarborgsom en eigen risico

Het eigen risico voor huurders stel je zelf in: hierbij kies je hetzelfde eigen risico wat jouw verzekering aan jou rekent: zo betaalt de huurder alles tot het eigen risico, en jouw verzekering eventuele schade erboven, zodat je zelf altijd schadeloos gesteld bent. Camptoo incasseert de borg van de huurder vlak voor vertrek; dit zorgt ervoor dat je niet hoeft te wachten tot de huurder zijn deel betaalt nadat de schade hersteld is. 

De huurder brengt de camper terug

Samen controleer je de camper, en vul je eventuele extra kosten in, die gelijk via het Digitale Overdrachtsformulier met elkaar verrekend kunnen worden. In de meeste gevallen komt de camper natuurlijk schoon en ongedeerd terug. In het geval dat er toch iets mis is gegaan, regel je via het Oplossingscentrum supermakkelijk dat de schade vergoed wordt en je zonder kosten kunt laten herstellen. Op deze manier kun je zonder zorgen de huurder met je camper op vakantie laten gaan!

Motorhome on the road

Benieuwd hoeveel jij kan verdienen?